Coret Coretan Yasmyient! : CoRet CorEtaN YasMyient ^__^ : December 2012

Tuesday, 25 December 2012

:: Kembali Bersatu ::

Assalamualaikum.. Terasa happy dihati sekejap.. okeyh.. Just nk taip cikit sgt entry kali nie sebab aku x larat nk karang ayt.. Dah jadi pemalas.. hehe.. Just nk kasi tau yang kitorag dah berbaik. Gadoh yg tiada penyebabnye.. aku puncanya.. Pew2x pown.. Untuk Si dia ....
Saya Yasmin Zahraa binti Abdul Jamil minta maaf sangat2x kat awak.. Awak nak sgt saya minta maaf depan2x kan.. Saya dah buat.. Tengs sebab sudi kuar dengan saya.. Even masa awal2x kite x cakap langsung sebab dua2x ego. Tp, ternyata ego saya lagi kuat.. Hee.. Sebab awak yg tegur saya dlu.. Saya minta maaf sekali lagi.. Seronok sangat sebab semalam dah setel semua masalah.. Tengs pertahankan segala2x nya.. Sayang awk!!
Ckop sampai sini saja la.. take care semua.. Untuk adik2x blogger semua.. Selamat kembali ke sekolah.. hehe. :) Assalamualaikum :)
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 15 December 2012

: Katak :


Katak!!!!!!!!!!!!!!!! I hate frog.. Geli geleman aku ngn katak nie. Pas nie sure2 aku trauma la ngn katak.. Yang si katak 2 apesal la nk lompat jugak kat kasut ..Kan kaki aku dah menyentuh badan kau.. Geli tau.. Eiiiiiiiiii... Hate U katak.. !!!!!!!! Pasal kau la ada sorang budak laky nie gelak kat aku tau.. malunye... Kat mana nk tutp muka ceq nie... Aku tau la skunk asyik hujan je kan.. Kau pown seronok la nk kuar kan.. lompat sana sini.. Tapi kenapa kau perlu pilih aku tempat untuk kau singgah.. Sumpah geli.. Aku nie dah la x suka benda lembik2x nie.. Eiii.. Terima kasih la memalukan aku ye tadi wahai si katak.. Xpe.. aku xnk benci kau sgt.. Sebab kau pown makhluk Allah.. MYbe cara hidup kau macam tu kan.. Okey.. Assalamualalaikum..
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Wednesday, 12 December 2012

Melawak je pUn

Assalamualaikum

Alahaiii... Pak cik sorang nie.. Aku melawak je pown.. Suka take serious aih.. Benda yang penah jadi masa aku sem 2 dlu jadi balik sem nie.. Ish.. Kenapa la kau baik sgt..Urm.. Mesty korunk tertanya2x kan spew pak cik yg aku maksd kn 2 kan?? Haa.. Nie bukan pak cik yg vetren2x nie.. Tp,, aku je panggil mamat sorang nie pak cik.. Dy nie sebenarnya ex classmate aku masa part 1 dlu.. Dy nie baik sgt.. Kadang2x aku melawak je pown suruh aku belanja aku ape2x kan.. Then tros dy akn beli.. Eyh,, x smua la.. kadang2x je oke.. haha.. 

✿ Nak dijadikan cerita,,,.Masa part 2 dlu aku melawak suruh belanja Dunkin Donut.. Then, tgok2x time ptg 2 ada orang kasi tros kat aku.. Kebetulan masa 2 ada karnival n jual donut 2.. Tros dy beli..Okeyh.. terima kasih sgt2x time 2 sebab belikan untuk aku.. Tp.. x habis pown mkn sorang.. sO, aku bagi dekat classmate aku sikit.. hehe..✿ N tadi, dalam Jam 9.10 tadi aku jumpa dy kejap.. Sebab dy pinjam buku aku.. Then dy nk kasi balik la.. Semalam ada la aku melawak, 1Jam pinjam 2 ringgit aku charge.. N tadi masa ambik buku aku naek heran jugk la kenpa dy bg buku aku sekali dgn plastik.. Tak expect langsg ada benda laen dlm 2.. N masa nak naik tangga tibe2 terperasan ada benda.. Alahai.. Ape lagi pak cik nie bagi.. Urm.. Tgok2x coklat.. Haha.. Rasa seronok jugak la.. Sebab dapat mkn coklt n dpt gemokan bdn.. ahaahah.. Tp,, rasa bersalah sgt kot sebab melwak mcm 2 smlm.. Urmm.. Aku Mintak maaf aw pak cik.. Next time jgn la blnja coklt.. Blnja Secret REcepi tros la.. haha.. Btw.. tengs sgt2x.. Aku rasa x berbaloi la.. Kau pinjam buku aku je pown,. Kau dah belnja aku bagai.. Laen kali jgn bazirkan duit oke.. Kayh la.. Salam..

Nie donut yg pak cik 2 kasi time part 2. 2 lagi aku n kawan aku dah telan.. Sebab terlmpau lapar time 2.. aha.
nie je yg tinggl.. tengs pak cik . :)

NIe la coklat yg pak cik 2 bagi.. tengs sgt2x pak cik.. T saya belnja pak cik balik ye.. HEhe.






Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 8 December 2012

Jom Join Contest: Fotografi - Ceriakan Hidupmu !

Assalamualaikum semua.. Ha.. nampak x banner comel dekat ats 2?? Nampak kan? kan? Hee.. Tetibe je pagi nie terasa free n rajin blogwalking, n then terjumpa contest comel nie kan.. Tgok mcm senang je nk join contest nie.. So, aku decide la nk join.. Ha.. Sebelum 2, bagi sesiapa yg berminat nk join jugk, korunk ley klik Sini or klik je banner kat atas 2 lagi senang.. Huhu.. nk tau x ape hadiahnye.. Oke.. Antara hadiah2x yg ditawarkan kepada para pemenang ialah... 


  1. Tempat pertama : Bahan bacaan bernilai RM 50 
  2. Tempat kedua : Bahan bacaan bernilai RM 30
  3. Tempat ketiga : Bahan bacaan benilai RM 20 

Menarik x hadiah2xnye?? Menarik kn? so, ape tnggu lagi.. Jom join ramai ye .. Lagi ramai lagi meriah kan..
Gambar kat bawah nie yg saya pertaruhkan dalam contest nie.. Hope boleyh menang ye. !!
Nie gambar aku n kawan aku. Lokasi dekat Teluk Batik. Time nie busy siapkan assgmnt mandrin.. Tp.. dalam penat2x siapkan video kitorng tetap ceriakan hari2x kitorng..  Ceria kan?? hehe.. Oke. Kalau x ceria 2 aku yg perasan la kan.. hehehe.. xpe. jnji aku rase pic nie ceria.

Bye: Assalamualaikum:


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Thursday, 6 December 2012

Fening Lalat


Hye, skunk waktu break aku .. Jap g pkul 2 sampai 4 ada klz n then sambung smpai pkul 5 pulak.. So, skunk xtau nk buat aku, then terasa nk update blog n nk mintak buah fikiran sikit dari korunk semua.. Just share idea2x je.. Hehehe..Ceq nk habaq mai nie, sem nie dalam subject OE;.. kitorg satu kelas kena buat Event.. Macam2x kitorng dh brainstorm. N at last, kitorng nk buat MPG.. TP..Semalm tibe2x dapat berita yg group klz lain dah ambik nk handle MPG.. Then skunk kitorg dah buntu nk fikir ape;. nk buat laen dari yg laen.. Ceramah?  Kalau boleyh nk sumtng yg kurang bajet, simple buat nice. korunk rasa korunk ada idea x?? kalau ada share2x ye. dipersilakan komen2x. N one more thing, korunk ada x idea nk letak group kotrg nma ape.. Kalau boleyh huruf depan 2 mesty lah huruf E.. Sebab kitorng klz E. Ada idea x? Help me. Serabut nk fikir  semua nie.. hehee.. Jom la sama2x firk ye.. If x keberatan la na,, Just nk share je.. Sebab x nk serabutkan kepala otak aku. Hehe.. Hope korunk ley bantu aku ye.. Kyh la.. Salam syg dari aku . x0x0
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Monday, 3 December 2012

:: Sem 4 :

Assalamualaikum.. hari ni secara rasminya aku jadi budak sem 4..  Yeppie.. Tinggal lagi 1 sem je nk completkan diploma aku.. Tp.. awal2x sem lagi aku dah demam.. Kali nie demam teruk sgt.. kepala berdenyut2x.. Skunk dah oke sikit sebab pkai cool fever.. Dah la sem nie awal2x lagi lecturer dah masuk.. Alahai.. xlarat nye..Dah la sket.. Tp, apakan daya... sabar je la... Oke.. yg paling best sem nie kan.. aku punya jadual punya la padat.. Td, first2x klz dah dapat assignment.. Memang best la.. okeyh.. mybe lps nie aku jarang  update blog rasenye.. InsyaAllah bila free aku update ye.. hehe.. For those yg tag aku join GA ... Aku mintak maaf sgt2 sbb aku x dpt join sama sebab sem nie mmg aku terlalu la busy.. okeyhla.. nk buat assgmnt dah nie.. Jaga diri korunk ye.. hehe.. Assalamualikum..



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Sunday, 2 December 2012

♫ 3 Jam ♫

See... Lentikan jari jemariku..!! Kau ado?? haha
Assalamualaikum.. HuargghHH.. Alahai sedih sgt nie.. Sebak semua ada,. Lagi 3 Jam lagi aku akn Meninggalkan Pearl Island tercinta nie.. Terpaksa la tinggal benda2x yg melar'akan aku dekat sini semua.. After dis, aku kena berkasih- kasihan dengan buku2x balik la nampaknye.. Aku tau buku2x tu semua tgh rindu aku jugk .. haha.. * Sabar ye syg, lagi 3 Jam je sy akn jumpa kalian semua* haha.. Buat buku 2 ada perasaan mcm manusia.. hee.. Btw, nak kasi tau.. Barang2x aku semua dah siap dikemas.. Haa, nmpak x semangat nk balik Perak. *Lagi berapa jam baru nk complete semua.. haha.. Bukan ape.. Rindu cgt nk balik sana tp... nk kemas barang 2 agak malas.. Kalau boleyh nk lenggang kangkung aje.. Tp apa kan daya.. T tinggal barang2x 2 hidup aku jugk merana kat sna.. haha.. Memandangkn lagi beberapa jam je nk berangkat pulang, n mulakan Sem 4, aku dah berazam.. Kalau boleyh aku nk sem nie result aku still mantain n nk tingkatkan pointer., 0.01 pown jadi la.. Tp kalau 4 flat lagi bagos. heeehe,, *usaha tangga kejayaan* hehe.. UiTm.... Sambutlah kedatangku ini.. hehe.. UiTM dihatiku.. *Uitm..Usha..Taqwa, Mulia.... ♥



Alang2x dah update entry nie, aku nk buat selingan sikit la ye.. Izinkan hamboo bercerita.. once a upon the time... Heee.. Kalau nk tau.. aku seronok sgt semalam. haha.. Mana x nya.. Jumpa buah ati td.. before nk balik kena la jumpa.. Sbb nnti bila dah msok beljar nie dah x boleyh jumpa. tnggu berbulan2x la pulak baru nk jumpa kan. So, bile ada masa gunakan dgn sebaiknye.. Haha.. Alhamdulillah.. Sepanjg kami date semalam x gadoh.. BErsyukur sgt. Tau x knpe? hee.. kitorng bawak adk masing2x.. Sweet x? Sweet x.. ? Kuar date ngn adk beradik.. haha.. BEst la.. Sbb aku mesra je ngn adk dy.. So, line clear la pas nie. muahaha.. :P Tp, cuma adk aku je malu2x kucing ngn buah ati , intan payungaku  2. Xtau la knp. Mybe malu kot kan.. Hehe.. just nie je nk share.. Sbb happy dapt jumpa Si Dia sblm balik. Awk, tengs aw,. Tengs Segalanya.. Saya balik Perak nie, tlg jangan nakal ye bila awk cuti sem. Oke.. Tc,. H.A.C.K.S. 
Okeyhla.. smpai sini je entri aku kali nie.. InsyaAllah if ada masa dekat kampus , aku akn update lagi cerita2x aku ye.. Nantikan.. Assalamualaikum ..

✿ Kenangan bersama Si Dia✿ 


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog