Coret Coretan Yasmyient! : CoRet CorEtaN YasMyient ^__^ : September 2012

Sunday, 30 September 2012

♥ I love You ♥


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ.. malam nie aku xde mood sgt nk study, xtau la kenapa.. padahal dah nk exam nie.. hurmm.. tp kalau study xmsok ape baek x pyh stdi kan..?? haha ..   actually, tetibe mlm nie aku rasa rindu sgt kat Mohd Syahmi Iswan.. mana x nya.. hari nie lgsg x mcj.. naek rindu aku dibuatnya.. teramat rindU.. arap aku kol td je la .. 2 pown dia dah tdo. hurmm,, x pala.. nk buat cm mna,, penat agaknya ngn esok nak blik Perlis balik kan.. dengan moto syg aku nie buat pasal pulak,, kesian syg aku sowng nie,, abs dwet makan dy.. Sabar Ye syg, Dugaan je nie.. sYg terima dengan reDha ya.. huhu. N esok Balik Perlis 2 doa2 la perjalanan Awak berjalan Dengan lancar ye syg. huhu.. Awk, saya tau, hubungan kita sejak akhir2 nie agak kurang baek kan.. saya tau nie smua salah saya .. sebab saya terlalu berkasar ngn awk kan?? Saya mintak maaf sgt ngn awk k..  Maafkan sy ye awk (sambil buat muka kesian. huhu).. Saya harap awk jgn la ada perempuan laen dlm hati awak selain sy oke? Tolong jnji ngn sy ye awak.. tOlong jgn sketkan aty sy.. sy x nk perkara yg dlu jd balik.. n tolong jgn bandingkan sy dengan Farahin oke.. sY tau dy kawan awk yg paling yg awk syg. xpew.. sy terima, awk syg dy lg dari saya kan.. xpa.. Pas nie sy akn buat awk Syg sy lebih dari dia.. Wait n See oke. huhu.. tp if suatu ari nanti kalau awk betul2 jatoh aty kat Farahin saya x boley kate ape la.. saya terpaksa relakan je la.. xkn nk halang kalau orang dah x sudi ngn kita kan? xpa.. Saya arap awk boley jadi IMAM saya suatu hari nanti dan SAya sebagai MAKMUMnya... untuk selamanya. InsyaaLLAH.. kalau JODOh x kemana... tOLONG doakan yang terbaik untuk hubungan kita ye syg..♥
p/s Tolong layan saya mcm kekasih awk oke, bUkan layan mcm kawan.. arap awk paham.. saya nk kita mcm dlu.. masa first2 kita kenal.. Salam sayang dari Saya, Yasmin Zahraa .. Sentiasa Merindui awk  ♥

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Sunday, 23 September 2012

✿ Makan Besar ✿

MAKE A POSE BEFORE KUAR TD.
Warna diraja.. huhu. aku ank kawen ngn ank raja. haha..

hyep:: oke.. arini terlebih rajin nk menambah entry.. padahal semalam baru ja update blog nie. huhu.. bukan apa.. aku tengah boring. xde keja katekan.. so aku cari keja la kan.. haha. padahal study week kod... sepatotnya aku study.. betul x?? memang dasar pemalas kan. haha.. malas ada masanya ja. haha. selalunya aku rajin je.. huhu.. gedikss puji diri sendiri kan.. haha.. actually aku nak update sikit je ari nie.. tadi aku kuar  ngn ex roomate aku time part 1 dlu.. g bli barang ckit. Sidec je pown.. bajet g bandar la kan.. kuar pkai baju bagai nak rak.. mcm nak g mana ja.. tp ex roomate (ieda) lagi punya melaram la.. siap kai kasut da tumit 2. haha.. xthn.. ala,.. nma pown budak2 Office Management kan.. so kena jga image la kononya.. haha.. *bertambahnya kegedikssan aku.* ^____^ .. jangan menyampah lak.. haha.. lepas Kitorang shopping kat kedai kat Sidec 2, kitorang pown g la mkn.. yg x thn nya aku order punya la banyak.. mcm x mkn bertahun-tahun kod.. huhu.. nk tau x pa menu yang aku pilih.. tgok la senarai2 yg aku pilih kat bwh nie.. *jadi ejen juai mknn lak dah.. * huhu ^__^::
  1. nasi putih
  2. tomyam campur
  3. udang kunyit
  4. ikan siakap 3 rasa
  5. carrot susu
sekali order punya banyak. mcm mkn sepuluh orang.. plg aku x expect ikan siakap la. aku engt kecik mcm ikn kembung.. last2 orang 2 bwk besaq nak mati kod.. mcm mkn 3 orang.. aku termengah dah tengok.. mcm na nak mkn.. dalam masa yg sama *duit aku ckop x  ni* risaw gila kowt.. dah la ada note 50 je.. tkowt kena beratus..  mna nak cekau duit dekat situ kan.. apa lagi mintak ida tambah la kalau x ckop duit t. haha
yg nie lak senarai ida punya menu :
  1. nasi putih
  2. tomyam(share ngn aku)
  3. sotong goreng tepung
  4. ikan kembung 3 rasa
  5. jus tembikai
korang ley tgok sendir.. bayangkan la mknn bnyk cmni penuh ats meja cmna kan.. nie  namanya tamak n membazir.. huu.. abis makan apa lagi.. mula la cekang satu perut.. mcm owng mengandung ja jln.. haha.. tp cover la bEb.!! laky ramai.. haha.. nak tau x aku punya Bil?? at the end aku kena byr RM 53.. naseb baek x lebih kan.. tp nyesal ngt.. membazir.. urmm,, menyesal skunk pown xdk gunanya kan.. hurr.. ambik iktibar;. owkeyh la.. i want to end my entry with a lot of love to all of you guys ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ BYE


NI LA MKNN KAMI//


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 22 September 2012

♥ Aku BEBas ♥


Assalamualaikum.. hello guys! Buat pembaca setia blog aku, aku mintak maaf sgt ye coz aku dah lama x meng-update blog nie..aisehh.. ad ke orang baca??berfikir sejenak.. huhu..See blog aku, hampir2 nak berhabuk dah nie.. biasala.. aku kan kalau boley every week mesty ada 2 or 3 entry... so, skunk dh dekat seminggu stgh x upadate blog, so keusangan blog 2 makin terserlah la ye.. hehe.. harap para pembaca blog aku x lari la noh.. (perasan lagi 2)..

tingtong!! Mesty korang nak tau kan kenapa aku menyepi selama seminggu lebih nie.. boleh nak dikatakn missing in action gitu.. haha.. alkisahnya nak dijadikan kesimpulan,, mcm korang smua tau.. aku kan student yg rajin.. so, sentiasa “busy” la Beb.. haha.. bukan2.. actually aku busy dengan assignment, test, kuiz. Semua jenis 2 la.. mcm mana x hilang… kalau boleyh setiap malam ada kelas.. sebabny jawab exam.. memang terbaik la.. dah la aku nie pelajar rajin study LAST MINUTE… tawakal je la ngn kertas2 aku jawab beberapa ari lepas. Huhu.. n one more thing, this week   minggu paling tido aku x ckop.. Semuanya bermula disini…. Hahaha.. kat ats 2 mukadimah baru.. skunk korang sabar je la na.. bnyk lagi aku nk story nie.. minah berceloteh nak mejalankan kewajipan.. haha..

18 September 2012 bersamaan dengan ari Selasa.  Dimana hari tu lah semua classmate aku kena submit video mandarin .. Memang paling memenatkan.. xpenah sebelum2 nie aku rasa penat mcm 2.. ari 2 jugak la group aku baru nak mengedit video yang kitorang jadi artis sementara 2.. engt lagi kan.? Hahaha. Bajet boleh la siap edit sblom malam.. alih2.. adew je dugaan yg nak menimpa kitorng.. dah la ari 2 jugak ada kuiz IPC.. Memang stress giler bapak la.. dah la guna ADOBE mmg lagi menjadi la keja kitorng 2 kan. Oke. Ari stress sedunia.. dari tengah ari start buat, then g jwb kuiz, then sambung balik smpai la maghrib..Tp masuk maghrib pown x siap2 lagi..  dah la pkul 8 dah ada kelaz mandarin.. time for summit the video.. tp kitorng x smpai2 kelaz.. engtkan x nk g klz.. nk siapkn video., then nk burn, lepas 2 baru nak g.. tp laoshi x kasi.. dy suruh datang je sign untuk kehadiran. Video 2 x hantar pown x pe.. apa lagi.. dengan xmandynye.. ngn pakai baju yang sma g klz pg 2.. kitorng rushing g klz jugk2.. time 2 tinggal nak burn je Cd.. smpai2 klz je kitorng 1 group kena bahan la,. Besala.. xmndy.. memang malu.. tp buat muka innocent ckop la kan.. hah..  smpai2 kitorng sign kedatangn then suruh laoshi burn Cd.. tros jadi masalah la.. apa lagi x ntar la.. Laoshi kata ntar Isnin nie.. mmg ambik peluang la,, haha.. pebetulkan video apew yg x lengkp.. dengan subtitle xdk.. intro xdk…….hurmm…

See muka xmandy kami smua.. tp kejelitaan masih teserlah.. haha.. tgok aku betapa khusyuknya buat keja.. haha.. bajet2
oke.. tp korang semua x pyh la risaw, semalam aku dah siapkan full Cd 2.. siap dah burn kod.. tp bila tgok balik sumpah nak gelak kuat2.. ahaha.. akhirnya beban semuanya hilang.. AKU BEBAS!! haahaha.. 
YA!!! yg ni lah cover Cd kitorng.. Cantek kan.. group laen x buat.. kitorang je yg buat.. nmpk x kretiviti disitu.. ahahaahaa



tembam sioot la aku.. xsuka pic nie... !!


yg nie nama dia pona.. dy suruh aku citew pasai dy kat blog aku.. oke.. nnti2 kau cite lebih2 ye..

Yang si cantek manis nie nama dia Nina.. hye.. Ex roomate aku time part 1
yang kat atas ni gambar kami time exam koko td.. before start snap pic sikit nak dijadikan kenangan. huhu.










arini bersamaan dengan 22 September,, maka berakhirlah aku punya Koko Untuk Diploma.. tahniah Yasmin.. lepas ni x pyh la nk menjemurkan diri kat tengah2 panas.. nak jaga muka balik.. dah berbelang2 dah nie.. mcm kuda belang dah.. haha.. dan ari ni jugak ari last aku pakai baju JAPAM. pas ni Insyaallah aku x kan pkai dah baju ni.. skunk nie baju nie just menjdi kenangan aku ja.. ahha. sElamat tinggal . aku akn simpan ko dalam almari je pas ni.. haha.. Habis madu Sepah dibuang betul kan.. huhu.. lantak la.. ha.



Tabik buat JAPAM.
P/s Kebebasan hanya untuk sementara :) wink3x

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Sunday, 16 September 2012

●︿● ™ MeraAJuk

assalamuaalaikum,, terasa saket ati lagi membuak2 nie.. merajuk?? spew yang merajuk?? adoii.. engt aku merajuk owng nak pujuk aku.. alih2 owng 2 pulak yang merajuk ngn aku.. adoii.. mybe slah aku kod kan yang buat unx merajuk kan..? aku xnk la slahkan unx.. mybe ada silap aku jugk dalam percakapan aku.. pew2 pown aku mintak maaf la.. x pyh la merajuk ngn aku lama2.. xkan la sesama kawan pown nk tarik muka lama2 kan.. so better kite kwn ja mcm dlu.. mybe aku kod yg tergedik terasa ngn unx,, n aku buat keras kepala pulak 2 kan.. mybe sbb 2 unx rasa aku x layak kwn ngn unx,, btol x?? dah la weyh,.. udah2 la 2 k.. xnk la merajuk2 nie.. huduh tau x.. merajuk ckit2 dah la na.. aku pown dah x larat nak pujuk unx dah.. dah hilang tenaga dah.. buat beh ayaq liuq aku ja taw arkk. hahaha.. penat dah la pujuk unx.. x berhasil jugk... tp kalau unx xmau kwn ngn aku dah x pa la. nk buat cmna kan.. oke la.. smpai cini sja.. x lrt dah nk menaip. huhu.. wsalm :)







Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Friday, 14 September 2012

::wOrds::

assalamualaikum.. sebenarnya aku rasa boring sangat.. tengah tnggu aina bila nak balik.. so gedik2 kan tangan dowk meng-update blog kesayangan aku nie. huhu.. sebenarnya aku bukak fb kawan2 aku.. pas tu terasa nak copy paste la ayt2 downg semua.. mcm2 perasaan muncul time baca ayt2 downg. sedih, happy, lawak, sweet and so on. kat bawah nie aku nak paste ayt2 downg.. arap downg izin kan even aku curi tanpa pengetahuan downg. maaf ye kawan..



Terkenang di ketika itu, ku dimanja dan disayang selalu,
apa saja kemahuan diri, akan cuba dipenuhi,
walau hidup dalam kesukaran, kau kan cuba untuk membahagiakan,
demi anak-anak yang tersayang, kau berdua kan berkorban,
tetapi baru kusedari, tidak mungkin kan terbalas budi,
pengorbanan mu tiada ternilai, hanya tuhan kan membalasnya.

Ya Allah.. 
kalo dy mmg jodohku, jodohknlh. Tp kalo bkn jodohku, jodohknlh jgk. Jika dy tdk b'jodoh dgnku, maka jdiknlh kmi jodoh. Kalo dy bkn jodohku, jgn smpai dy dpt jodoh yg lain slainku. Kalo dy tdk bisa djodohkn dgnku, jgn smpai dy dpt jodoh yg lain. Biarkn dy tdk b'jodoh sama sprti diriku. Di saat dy tdk memiliki jodoh, jodohknlh kmi kmbali. Kalo dy btmu jodoh dgn org lain, putusknlh dan jodohknlh dy dgnku. Jika dy tetap mjdi jodoh org lain, biar org itu ketemu jodoh dgn yg lain dlu dan kmudian, jodohknlh kmbali dy dgnku. Nak.. Nak sgt2 ni.. Ngee:


love is never measured by the times he made your laugh, but by the numbers of times he made you smile after you cried.

Do i need to cry in front of you so you can understand how much you hurt me?

Jgn cari cinta manusia, ia penuh dgn penipuan, kekecewaan, dan tak kekal..

Tapi carilah cinta Allah.. Tiada penipuan, Tidakkan pernah mengecewakan..Itulah cinta ABADI dan cinta yang DIREDHAI..

orang baik jarang mengaku jahat, tapi orang jahat seronok mengaku baik

Di belakang kita laut, di hadapan kita musuh!!
kita hanya mempunyai 2 pilihan..
sama ada mengalahkan musuh dan menetap disini atau sama2 syahid!! ~Tariq Bin Ziyad

Apabila seseorang wanita itu tidak menangis lagi untuk anda bermakna, dia telah ada lelaki lain yang membuat dia tersenyum.


Walau lautan api,
aku akan naik bot untuk rentasnye,
ye la, takkan gile nak berenang kan.
Walau setinggi gunung,
aku sewa helikopter ,
ye la, nak daki mane larat.
Walau duit antaran rm100000,
aku akan tetap tikam nombor,
nak kerja, malas ahhh.
Walau mak pak ko tak bagi,
aku tetap nak jugak,
akan ku langgar diorang dengan kapcai abang aku.
Walau ade prempuan lain,
takkan ku curang,
melainkan die lagi cantek.

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

2 org sahabat yg lama x berjumpa...tibe2 tersermpak di pasaran..22 shabat ini mempunyai anak..Dan Bercerita la.

Aini: Hye da lame kita x berjumpe kan...

Minah:a'a la..da lame kite x brjumpa..

Aini:Ha..mcm mne ngan anak ko Baik x Perangainyer...

Minah: x lah dye degil..KaW PUlak mcm mne?

Aini: Anak aq baik..

Minah:dia selalu balik mlm x? atau minum arak?

Aini: oh tidak..

Minah:Dia slalu kurang ajar dgn kamu x?

Aini:oh tidak..tidak same skali..

Minah:Berapa Umurnya

Aini:Ermm..Besok Genap 6Bulan La.

Minah: Bengang Dan melanjutkan pembeliannya dan Pergi...






Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Wednesday, 12 September 2012

::: FINISH :::

Alhamdulillah.. finally, abeh jugak shooting.. haha.. bajet pelakon la konon kan.. haha.. weLL, nak buat macam mana.. kitorang memang pelakon pown k. haha.. bawak troli tolak sendiri lak kan.. haha.. aisehh.. kitorang actually just pelakon video mandarin je.. 2 pown just untuk final projek ja pown.. haha.. kitorang x la sehebat Aaron Aziz berlakon dalam citew Omabak Rindu, tp kitorang boley la jugk berlakon kan.. dari orang yang xnk cuba berlakon langsung.. haha.btul x?? korang engt  "susah"  ke berlakon nie.. "senang" je pown. haha... memang satu scene 2 kitorang da la dalam 20 kali buat silap.. kalau da 6 scene... cuba korang bayangkan.. pndai2 la kali sendiri ye.. xkan sifir pown x lepas kan.. haha.. memang 2minggu kitorang bertungkus-lumus siapkan video mandrin ni.. even banyak halangan alhamdulillah kitorang dapat jugak abeskan scene2x smua.. just tinggal nak combine the whole scene je la pasni.. then hantar kat laoshi, n dapat markah... arap2 dapat mark yang cemerlang.. LAOSHI, KITORANG NAK A+ .. macam dy baca blog aku kan.. ahahah.. alangkah bahagianya kalau dapt A+.. (mandrin xterer mana pown).. hii.. harap jela kan.. huhu.. pas ni dah ley relex2 untuk assigment mandrin..bahagia buat seketika.. END ..



ta jiao WAFAA'
hen ke ai. :)
pic beh shoot td maghrib. muka kepenatan,.. n kegemukan ku terserlah. :)
bermanja dengan UJ 
apew UK.. Xnampak pown mata :) sepet dowhh

under the pokok kelapa yang xdk kelapa.. haha

oke.. nak tanyang ncet sebenarnya.. huhu. gedikss kan.. huhu.
pic semalam.. tp bintang comel kat ncet aku 2 ilang pagi tadi.. sedih sgt... hanya tinggal kenangan..
hilang buat kali ke-2 .. dan tidak akan menjelma lagi.. huhu :(

aik3x.. korang nak g mana 2.. jgn pegi mana2 lagi.. ada lagi 1 benda aku nak story mory la.. mybe dalam 1 perenggan.. huhu.. mesty ingt aku nak abeskan entry kan? hahaa.. sabaq na.. haaa!! kalau nak taw, tadi sblom aku update blog aku bukak fb.. pas 2 ada sowng mamat nie a.k.a kwn aku.. dy tny aku buat pa.. aku ckp la update blog.. pas 2 dy kate terharu. huhu.. adala maksud tersirat dy 2 kan.. haha.. rahsia korang xpyh tau. huhu.. xsangka lak dy tiap2 ari bukak blog aku.. tb2 terasa terharu giler la aku.. xsangka lak ada owng yg slalu nk terjah blog aku.. n disebabkan dy slalu tgok blog aku, aku terasa lagi bersemangat nak update blog.. kalau ley tiap2 jam.. haha.. melampau lak  kan.. aku nak ucap terima kasih sangat2 la sebab sudi terjah blog aku yang simple ini.. aku terharu sgt2.. huhu.. unx ibarat penyebab aku nak slalu tulis blog. tengs DUDE ♥huhu.. 


siapakah ini??? pemegangn jersi no. 14... kononya no bertuah la 2 kan?? haha.. actually ciplak  no birthday ja pown kan.. kalau korang nak taw ari 2 dy dowk betengkaq ngn aku pasai no jersi ni la.. aku kata no bertuah no 84 (no aku) dy nak jugk kata no dy la no bertuah kan.. urmm .. budak2 kite kena beralah jugak akhir sekali kan. so , aku diam lpas 2.. kononye la.. haha.. aku sje xnk boh pic nmpk muka dy.. tkowt t ada owng bekenan lak kan.. susah pulak t aku nak tolong meng-ejaskannye kan.. hahahahaha..  kalau nak berkenalan ngn dy pandai2 la cari noh.. xdpt nk nolong.. biasala.. dy nie hotsetap.. haha..

okelah.. xlarat nak menaip dah.. nk patah dah jari2 ku ni.. haha.. kalau ada terover bertokok tambah 2 arap dimaapkan la na.. just nak menyedapkan cerita je.. huhu.. assalamualaikum..





Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Sunday, 9 September 2012

♥ Faiz aku mintak maaf ♥

Assalamualaikum.. oke ari nie.. msok enty nie yg ke-2 kali..entry kali nie aku tujukan khas untuk kawan aku FAIZ.. aku arap sgt unx baca enty aku yg nie.. aku arap cgt2x.. mybe kite baru je knl kan?? tp aku rasa mcm dah kenal unx lama cgt.. yela.. kite pernah sekolah rendah sama2.. tp aku x cam unx n unx xcam aku. tp aku still engt nma unx.. normal la.. bila dah besar kite bkn nak egt sgt zaman muda-mudi kite dlu kan? btol x?? urm.. apew yg jadi hari nie mmg aku sedih la sgt2.. terlalu,teramat. terlampau. semua ada. btoi la owang kata.. ruginya hilang seorang teman.. aku kalau bole xnk la ilang kwn.. aku syg kawan2 aku semua.. even aku baru kenal unx, unx bnyk tolong aku .. aku ada mslh ngn bf aku unx ley bg pendapt, tolong hubungan kami. ya!! aku sedar perangai aku terok sgt,. kasar.. mybe kata2 aku buat unx terasa kan? aku x mcm perempuan laen la lembut2 nie.. n one more thing.. yes!! aku mmg ego/emo smua ada kat aku..kan?? btoi x weyh?? aku taw unx akan jwb ya.. xsangka pulak pa yg berlaku tadi.. aku x taw la unx unfriend/block aku.. aku maen2 je kod weyh.. mybe unx dah geram ngn ayt aku kan? sebab 2 unx tros buat cm 2 kan?? unx x taw perasaan aku mcm mana kan? aku mengaku yg ayt aku bole buat orang terasa.. unx ada perasaan, so aku rasa mmg unx akn tesentap ngn kata2 aku.. aku mintak maaf swoh unx pdam no aku.. aku just xnk boy aku fikir benda laen je. dy kan kuat jeles so aku nk jga aty dia.. aku taw unx xkesah . unx boley je delete no aku kan (dah terbukti).. tp aku xley trima la kalau nak buat xtaw la kan.. kita kwn xkn xnk tgur ntara satu sama laen .. btul x??
TO FAIZ:  Saya Yasmin Zahraa binti Abdul Jamil minta maaf cgt2 dengan apa yg jadi tadi. Aku mintak maaf dengan kata2 aku yg agak berbisa 2 td. aku mintak maaf.. aku mintak maaf ! unx kwn dunia akhirat aku weyh.. susah senang sma2 la weyh.. aku xnk unx kate aku cari unx time susah je.. aku nak kwn sentiasa ada disaat memerlukan.. kalau unx x nk kenal aku pas nie pown x pe. aku redha. aku terima.. tp aku just nak unx  maafkan aku je. n unx akn jd kwn aku sampai bila2.!! aku arap sgt.. sowei la kalau enty aku kali nie terlalu emo.. sbb aku mmg emo.. terlalu emo +ego. FAIZ UKUWAH FISABILILLAH.. kita bukan kwn FAIZ tp SAHABAT!!!

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

aSSIgMEnT:TEluk Batik ˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·


HaLUU!! oke ari nie aku nak update pasal assigmnt mndrin kitorang.. kononya nak buat habis GEMPAK la buat kat luar kan.. penat kod.. pdan muka.. nak cgt kan.. haha.. tp bez jugk buat kat luar.. dapat la jugak luaskan pemandangan kan.. cuci2 mata kan? Haha.. kat Teluk Batik mmg cuci mata sungguh la.. ahaha. Oke. Gatai.. haha.. spt yg aku dah mention kat entry aku sblom nie, kitorng dah g shoot skly kat Teluk Batik.. kan?? (spew yg bce taw la k).. So, nie second shoot kitorng la.. dari pagi sampai petang kod.. mmg penat gler3x.. dgn gelaknya.. mmg lambat la kan.. kitorng beh sporting la buat kat luar td.. nk buat cmna.. nak xnk terpaksa jugk tebalkan muka.. dah la da sorang mamat nie.. tgok je kitorng buat.. malu kod.. (dalam hati.. bila la mamat ni nak blah.. xselesa gile) tp kitorng ignore je dy.. huhu… tp lastly siap jugk scene kat Teluk Batik.. just tinggal lagi 2 scene.. pas 2 abeh. Hope dapat la mark yg paling tinggi kan.. amin~~.. even kitorang x guna full sllybus dalam buku..huhu.. doakan ye!!

before pEgi Teluk Batik:  pagi-pagi la dah buat hal. Tibe2 zaty call abang keta 2.. dy kata keta under nama umie x de.. cuak giler la.. aku yg order keta ari selasa ari 2.. pas 2 pew lagi.. aku kol la abg 2 tny..,,

Y: Abg, keta myvi auto under nma UMIE ade x?
A: Under nma UMIE? Xde la..
Y: Aik!! Ari selasa sy dah book.. abg reply oke..
A: yekew? Xpe.. jap ye abg check, jp g abg kol laen .
after several minute,
A: oke.. dah smpai pintu belakang ke blom?
Y: dah..
A: oke.. jap g abg smpai..
dalam hati mmg seronok la ada kereta.. yahoo..!!
A: Abg dah ada kat pintu nie.. plat kereta /AgP/
Y: APew? Apj? Apg?
A: A G P (SLOW2 DY SEBUT) G, gajah..

haha.. sengal betul abg 2.. gelak la aku.. haha.. almklumlh dh lma x korek telinga.. ahaha..sowei ye abg! Haha..

tut2.. pas dpt keta.. tgok2 bkn MYVI tp SAGA.. mmg terbaek la.. tp belasah je.. da gak keta dr xde kan.. huhu.. tp plg memalukan alarm keta 2.. bising!! Malu!!!

okelah.. aku dah x larat menaip nie. Siap guna keyboarding skill taw.. haha.. sblm aku end entry aku kali nie. Aku jamahkan korang dengan sikit video kitorang yg sengal nie.. haha.. sekadar hiburan bersama.. n pic kitorng kat TELUK BATIK. Kbai.

sowei ye lighting yg terlebih 2.. faktor cuaca ye!!

abih dah berlakon.  !bye!



KESENGALAN MELANDA KITORANG!!
aku xska suara aku.. kasar bangat.
tp.. terima seadanaya.. alahmdulillah.
happy together :)





 

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Monday, 3 September 2012

✿ kEliBut jaDinya✿

oke. hanya nak update cikit je entry kali ni. hari ini kelas pagi xde.. memang best cgt.. tp td mse klas CSC dpt pulak kertas test 1 ari 2.. mmg dah agak result mesty trok punya.. skunk mmg trok  pown.. FAIL weyh..    xpew.. naseb baek bru test 1.. t test yg akn dtg aku keja korang .. siap la.. haha.. n FINAL aku nk buat elok2.. aku x nk FAIL LAGI.. ya allah tolonglah hmbamu ini. <3. Never GIve up Yasmin !

lepas balik kelas CSC :
mmg laju la dpt balik kan.. awl aku kuar.. perut aku lapar cgt.. berlagu siap.. techno lagi 2.. haha.. sampai aku terlupa charger Uj.. dah la hak orang. aku bole la pulak pegi tinggalny.. ish... tension den.. to Uj... aku mintak maaf cgt ats kelailaian aku taw.. kalau x jumpa jugk esok , t aku ganti taw.. sowei sesgt..

owkey la,, stop smpai sini je. jap g nk g meeting yg aku dah lama x tunjuk muka 2.. haha.. kejam kan.. haha.. kayh. thats all.. bYe!!

oke. pic nie buruks cgt. tp sja nk boh jugk sbb tgh sedih sgt2.
so pas nie xnk dah sedih2kn diri.. t pic buruks.. huhu. sempt lagikn aku ni.. huhu



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 1 September 2012

✿ mEmoRieS ✿

Assalamualaaikum.. owky korang. how about ur national day?? enjoy or not?? speaking tetibe :: huhu, ari ni aku nk cerita cikit (banyak) kowt pasal semalam.. smlm ari pew ek?? ai.. x kan korang xengt.. smlm 31 0G0S 2012.. a.k.a HARI KEBANGSAAN a.k.a CUTI.. haha.. apew lagi kan.. sbg student asal dapat cuti je mesti ada plan nak g mna2 kan.. tp kali nie geng aku kuar ni adew sbb.. aslany nk buat assgmnt mandrin kat Teluk Batik.. bajet nak buat gempak la assgmnt ni... 2 buat kat luar// alhamdulillah.. sampai jugak kami kat sana.. sampai2 mmg ramai orang la.. risau juga mcm mana nak acting.. malu kowt.. hehehe.. tp demi assigmnt wat dono je.. sampai2.. dah kena kacau.. nak buat mcm mna. mybe xpnh tgok girl2 yang cantek nie kan (bak kata en.shefek budak klaz kitorang semua cantek2) .. sepanjang kat sana mmg banyak dugaan.. then, mcm2 dah jadi.. n kitorang kena g sana blik next week coz bnyk scene yg x settel lg.. insyaallah.. next week kitorang akn buat sebaik mungkin.. actually otw kitorang nak ke Teluk Batik, sumthig yg menakutkan dah terjadi.. tp naseb baek driver aku nie jenis pandai kwl kereta n x cpt mengelabah.. Syabas UK.




AFter dah abh acting kat sna..(tp bnyk g scene x siap) kitorang rushing nak g raya rumah lecture kitorang,, janji smpai pkul 2.. alih2 lewat stgh jam.. huhu.. biasala, janji melayu mmg mcm ni kan. hihi... lecture kitorang buat LAKSA,BIHUN kt kitorang.. mmg terbaek la.. sedap weyh.. rugi x rasa.. mmg bnyk aku mkn. dua round weyh.. haha (mcm na x gemok).. sempat gak main ngn DINA.. anak lecturer kitorng.. tp mood dy x baek sgt smlm.. comel gile dy.. mata dy cantek.. ada cikit aku snap pic dy.. (biasala model katakan .. huhu). part yg plg bez time balik.. kitorng semua dpt duet raya.. segan pown ada.. biasala.. semua dah besar kan.. tp buat muka x malu ambek je.. hahaha.. TERIMA KASIH PUAN 
sni Dina yg comel . :)
LEpas tu kitorng balik dari umah puan.. semua mati kutu xtaw nak g mana. last2 g JJ.. xbeli pew pown kat sana. coz smua mahai2.... x mampu la kite.. just window sh0pping je,, time kat cinema.. aku nak tngkp gmbr.. bajet nak jadi model time 2.. tb2 ada sekumpulan mamat2 ncem nie tgur "tepi2 ada orang nak ambik gambr" malu tros aku dgr mcm 2.. naseb baek ncem.. tb2 ada sowng mamat nie, dah la ncem.. berdiri sblh aku lak time 2.. dah la pkai bju lbh kurang  sma kale ngn aku.. silap la mmbr aku x snp.. kalau x mesty bez pnya.. ahaha.. gatainya aku nie.. huhu. mmbr aku kata da sowng mamat nie kata "artis ke smpai 3 kamera?" malu weyh.. tp bez la. mamat ncem 2 smua ncem2.. spa x mau kan.. haha./. oke,, pas 2 kitorng pown nk balik dah.. sampai2 kat luar tiba2 tgok Uk N Aina tergelak.. WHY? opss!! ?(sambil tutp muka) silap PARKING !! tidakk!! Dah la time 2 ramai staff kat situ.. kitorng parking kat tmpt staff.. malu kowt.. tp Uk n Aishah buat xtaw la p kat kereta.. dlm hati mmg tebai muka nk g ambk kereta time 2.. huhu.. kayh la.. penat dah den nak menaip nie.. jumpa next entry.. :) dAA . wslm~

seronok+penat=kami




Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog