Coret Coretan Yasmyient! : CoRet CorEtaN YasMyient ^__^ : ::wOrds::

Friday, 14 September 2012

::wOrds::

assalamualaikum.. sebenarnya aku rasa boring sangat.. tengah tnggu aina bila nak balik.. so gedik2 kan tangan dowk meng-update blog kesayangan aku nie. huhu.. sebenarnya aku bukak fb kawan2 aku.. pas tu terasa nak copy paste la ayt2 downg semua.. mcm2 perasaan muncul time baca ayt2 downg. sedih, happy, lawak, sweet and so on. kat bawah nie aku nak paste ayt2 downg.. arap downg izin kan even aku curi tanpa pengetahuan downg. maaf ye kawan..



Terkenang di ketika itu, ku dimanja dan disayang selalu,
apa saja kemahuan diri, akan cuba dipenuhi,
walau hidup dalam kesukaran, kau kan cuba untuk membahagiakan,
demi anak-anak yang tersayang, kau berdua kan berkorban,
tetapi baru kusedari, tidak mungkin kan terbalas budi,
pengorbanan mu tiada ternilai, hanya tuhan kan membalasnya.

Ya Allah.. 
kalo dy mmg jodohku, jodohknlh. Tp kalo bkn jodohku, jodohknlh jgk. Jika dy tdk b'jodoh dgnku, maka jdiknlh kmi jodoh. Kalo dy bkn jodohku, jgn smpai dy dpt jodoh yg lain slainku. Kalo dy tdk bisa djodohkn dgnku, jgn smpai dy dpt jodoh yg lain. Biarkn dy tdk b'jodoh sama sprti diriku. Di saat dy tdk memiliki jodoh, jodohknlh kmi kmbali. Kalo dy btmu jodoh dgn org lain, putusknlh dan jodohknlh dy dgnku. Jika dy tetap mjdi jodoh org lain, biar org itu ketemu jodoh dgn yg lain dlu dan kmudian, jodohknlh kmbali dy dgnku. Nak.. Nak sgt2 ni.. Ngee:


love is never measured by the times he made your laugh, but by the numbers of times he made you smile after you cried.

Do i need to cry in front of you so you can understand how much you hurt me?

Jgn cari cinta manusia, ia penuh dgn penipuan, kekecewaan, dan tak kekal..

Tapi carilah cinta Allah.. Tiada penipuan, Tidakkan pernah mengecewakan..Itulah cinta ABADI dan cinta yang DIREDHAI..

orang baik jarang mengaku jahat, tapi orang jahat seronok mengaku baik

Di belakang kita laut, di hadapan kita musuh!!
kita hanya mempunyai 2 pilihan..
sama ada mengalahkan musuh dan menetap disini atau sama2 syahid!! ~Tariq Bin Ziyad

Apabila seseorang wanita itu tidak menangis lagi untuk anda bermakna, dia telah ada lelaki lain yang membuat dia tersenyum.


Walau lautan api,
aku akan naik bot untuk rentasnye,
ye la, takkan gile nak berenang kan.
Walau setinggi gunung,
aku sewa helikopter ,
ye la, nak daki mane larat.
Walau duit antaran rm100000,
aku akan tetap tikam nombor,
nak kerja, malas ahhh.
Walau mak pak ko tak bagi,
aku tetap nak jugak,
akan ku langgar diorang dengan kapcai abang aku.
Walau ade prempuan lain,
takkan ku curang,
melainkan die lagi cantek.

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

2 org sahabat yg lama x berjumpa...tibe2 tersermpak di pasaran..22 shabat ini mempunyai anak..Dan Bercerita la.

Aini: Hye da lame kita x berjumpe kan...

Minah:a'a la..da lame kite x brjumpa..

Aini:Ha..mcm mne ngan anak ko Baik x Perangainyer...

Minah: x lah dye degil..KaW PUlak mcm mne?

Aini: Anak aq baik..

Minah:dia selalu balik mlm x? atau minum arak?

Aini: oh tidak..

Minah:Dia slalu kurang ajar dgn kamu x?

Aini:oh tidak..tidak same skali..

Minah:Berapa Umurnya

Aini:Ermm..Besok Genap 6Bulan La.

Minah: Bengang Dan melanjutkan pembeliannya dan Pergi...






Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

2 comments:

  1. hai..saya follow awk..

    ples... help me.. http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/help-me-again-bloggers.html

    ReplyDelete