Coret Coretan Yasmyient! : CoRet CorEtaN YasMyient ^__^ : October 2012

Wednesday, 31 October 2012

:: I will follow Ur rhythm ::

Assalamualaikum. Good Morning semua. Oke, aku x berapa ada mOOd sgt nk update blog skunk. Tp, aku rasa untuk menyedapkan hati aku, menenangkan hati aku, aku perlu update entry aku untuk pagi yg indah nie..   Acctually, tetibe rasa rindu sgt kat Si Dia.. xtau la knpa.. Rindu sgt2. urmm.. tp aku x sure la dy miss aku ke x kan.. xpew.. Jnji idop dy bhgia. Skunk nIe aku dah mls la nk gadoh mcm dlu2. Mcm budak kecik je bila jeles x tentu pasal.. urmm. Tpu la kalau xdk jeles lgsg kan.. Tp, nk buat cmna, aku terpksa larikan perasaan jeles 2 untuk kebhgiaan aku ngn dy.. If dy nk kata aku menggatal ngn lelaki lain pown aku x kesah..  Ckp la pa awk nk ckp kat sy,, jnji awk puas n awak happy. If awk happy, insyaAllah sy pown akn happy mcm awk.. Skunk pown dah jarang contact kan.. tp if selagi hbgn kita oke sy x kesah awk.. sy terima, even hati sy x ley trima kalau sehari xdpt khbar dari awk. Pew2 pown sy hanya mampu berdoa agar awk x lupakan sy... N sy insyaAllah xakn lpakan awk. Arap awk phm Isi hati sy.. Tahap syg sy kat awk, sy harap awak tau.. Okelah.. Sampai sini je untuk enty kali nie.. Entry yg simple tp bermkna dlm hidop aku, n dijadikan memori untuk masa hadapan.. Awak, I will follow ur rhythm. I LOVE YOU SO MUCH

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Tuesday, 30 October 2012

✿ Bebas Dari Penjara ✿

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Wassup guys.!! For Uitm Students how about ur semester break?? Okeyh.. mcm yg korunk semua tau, aku tengah cuti sem skunk.. rseanye dah nk dekat 2 weeks aku cuti .. kalau x silap la.. if salah  sowei ye.. heee... Actually dalam seminggu lebih nie aku asyk terperuk je dalam rumah. mcm penjara jew rasewnye.. mana x nya.. xde kwan kan nk kuar.. n dwet pown da abes xboley la nk jalan2 sgt kan.. hua~~..  Mmg aku mengumpul lemak je dlm bdn aku nie.. exercise pown tidak.. nk jogging konon.. tp hampeh.. satu apew pown aku x buat.. ish2x.. apela nk jadi ngn ank dara Pak Jamil sowng nie kan?,. bila nk sedaq pown xtau la.. hee. (InsyaAllah suatu ari nanti).. Kalau korunk semua nk tau.. ari nie aku telah bebas dari penjara yg aku bina sendiri 2.. Ari nie aku kuar ngn Kazen aku.. Nama dia Nur Syariza Natasya (mata bulat).. heee. Bila keboringan melanda mmg kitorang suka g perabih dwet.. ari nie dy yg blnja aku semua.. except tambang Bas. huhu.. Tengs weyh. !! huhu. (lain kali blnja la lagi na),,Demand lak aku nie. owng bagi betis nk paha kan.. heehhe.. Kitorng kuar td ingt nk tgok wayng tp xde citew yg best la,, so,kitorng decide x nk tgok. sbb membazir je kalau tgok.. hehe,. pas 2 apew lagi.. buang masa je la kan kat Kompleks bukit jambul 2,. pusing2x je kat tempat yg sama smpai owng tgok pown boley cam kitorng asewnye. huhu.. Ala2x window shopping la tadi.. hehehe.. Kayhla. x larat da nk taip.. aku nk post gambar je bnyk dalam entry kali nie. oke... Jumpa lagi for my next entry ya!! love u olls.. Muahxx


Sampai2 Bj xtau nk buat pa. Bli Cool Blog dlu  sbb McD ramai sgt owng.. Besala p time owng lunch kan. hee. 

Nampak x grafik kat blkg aku tu.. cantek kan?? muka cmnie kazen aku yg sowh buat. konon2 nk tunjuk gans la.. tp x jadi mana la .. haha..


Gediks kan aku nk tunjuk gak speck hitam 2. gedik swoh kazen aku bawak sbb nk snap gambar punya pasal.. bajet gila mcm model..


Perut pown da berkeroncong.. Skunk LUnch time pulak.. hee. Aku mkn Samurai burger.. Ingatkan sedap.. xsedap mna pown. sket prut kot mkn burger 2.. smpai skunk memulas g perut den.. Nk??? bli sendiri ye sementara masih da.. haha


Nie hasilnye pakai speck yg aku pegang td.. Huduh kan?? dah la tembam gila aku.. xska2. (tp syariza kata tembam la comei..) haha..


aiseh. nk buat ala2 mcm tuan puteri gitu.. pegang kain bagai kan.. bajet gile.. biasala. kecik2 x sempat kai skirt,, bila besaq jadi JAKUN la. ngee!~~


Ha,. nK jugk2 tngkp pic 2 owng, nk suruh owng tangkpkn malu.. aleh2.. tgn aku kena la panjagkn. hehe.
nie la pic aku ngn sepupu aku.

Hye. Nma sy syariza natasya,. Peace No war.!! haha. nie la kazen aku.. sEE, bulat an mata dy. hee..
kalau nk no fon, pndai2 la korunk cari ye.. 


Ha.. Nie pic aku ngn kwn skolh menengah aku dlu. Rezeki aku jumpa dy atas bas.. Nma dy  Simah. 

Snap pic before smpai umh. Bye.
Okeyhla.. Nie ja gambar yg aku nk post.. Line pown kejap oke kejap x kan.. so, izinkn aku berhenti untuk menaip entry kali nie.. Daa. Hope enjoy terjah blog aku ye.. assalamualaikum. ^__^















Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 27 October 2012

ღ Keinsafanku : Boros ღ

Assalamualaikum.. Rsenye blom terlambat lagi kan nk wish Eidul Adha to all my readers.. Nasihat dari aku, don't eat more meat ok.  haha.. apesal tetibe nk speaking bagai nie.. haha.. annoying gile kan aku nie. haha.. oke, mls nk berintro bnyk2 la.. t abeh idea aku nk menaip benda2 penting jap g. uhuh.. Mcm nie je la kan.. Straight to the point.. dont patah2 balik kan... Actually kan.. aku nie dah Insaf.. insaf sgt2 coz Ptptn aku sem nie abeh Cpt giler.. Sedih .. Sob.. Sob.. So, nak dijadikan iktibar ... sem depn InsyaAllah aku akn devide-kan siap2 dwet aku smua 2 untuk mengelakkan berlakunya kesegsaraan dlm hidup aku sem dpn.. Nk survive kan, so i need to discipline my self.. U can do it Yasmin..!!!!

Korunk bayangkan je la.. skunk dgn aku guna berukband nie.. nk kena bayaq bulan2.. mmg Parah dowh.. tu la, nk sgt kan.. haha.. bukan apa, ada benda alah nie menyenangkan keja aku jugk, wlpn aku lebehkn fesbuk tuhh. huhuh.. gegeh.. 2 point nye nk ada berukband nie.. haha.. Okeyh.. sem dpn dgn budak2 part 4 OM kena handle event lagi.. 4 sure la kena guna dwet bnyk giler.. So, aku rase aku kena ingatkan diri aku sendiri la. setiap hari .. inSyaallah aku akn fikir yg terbaik untuk diri aku .. Baru sekarang aku nk sedaq kan.. Buat mcm owng kaya.. Shopping sna sini.. Memanjag shopping je...  Next sem, insyaallah aku akn kurangkan shopping kau tu... hehe,. (Nak shopping gak 2).. Sampai sni je entry aku kali ni.. dah penat nak menaip nie.. kesian jari jemariku yg menari-nari diatas keyboard aku yg cantek nie.. huhu.. Doakn aku ye kwn2. Aku akn azamkn diri aku pas nie supaya berjimat.. Assalamualaikum..


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Thursday, 25 October 2012

:: BerTukar ::

Assalamualaikum.. selamat pagi terima kasih pampers adik tido.... uitss. merapu dah aku nie pagi2.. huhu.. mcm nie la jadinye if x tdo semalaman,. korunk nk tau x knpa?? Ha,.Actually aku bka blog owng, baca sana sini. pas 2 tibe2 pukul 6 tadi rasa nak mencantikan aku punya blog.. heee. cantik ke?? Buruk lagi da la dari dlu. huhu.. kan?? hee,, xpew janji berwajah baru;. betul x?? huhu.. Korunk tgok la header aku, cantekan?? haha,,. bajet mcm buat sendiri. huhu.. (pdhl curik owng punya).. curi header nie tuan dy kasi x pew kan.. haha. so halal la.. haha.. Pew2 pown aku suka dgn background blog kali nie.. ubah mood katakan.. haahha.. kyhla. xnk berceloteh pnjg.. penat kot.. haha.. nk restkan otak jap.. kayh .,, daa,, Salam. Muahxx.. (no ideas to update blog accuatly..)



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Monday, 22 October 2012

【ツ】s[e]n.Y.{u}M 【ツ】


 Hye guys, Assalamualaikum,, oke, tetibe rajin nk menaip lagi entry lg hari ini.. Padahal baru bpew jam yg lepas aku baru je update entry,, hehe, dasar gatal tgn nk menaip nie. huhu.. biar la . blog aku kn, so suka aty aku la aku nk update apew pown.. kau kesah apew. bukan aku kaco kau pown. hehe.. (sowei if ayt agk kasar).  Mesty korang tertny2 knpa la aku rajin nk update entry sgt kan? Oke. bpe jam yg lepas entry aku bertitle " Aku Mahu kita mcm dlu ".. skunk tibe2 update psl senyum la pulak .. hahaha.. knpa ek?? hehehe.. kalau korang tgk kat ats, header blog aku da berubah kan? korang nmpk x gambar aku n Si Dia senyum je. Manis kan?? hehe.. oke perasan kejapp..  Actually, aku nk ckp psl senyum Si Dia Je ari nie.. nk tau knpa.. ? Sbb aku suka dy senyum.. Senyuman dy sgt ikhlas, aku suka kalau tngkp gmbar dy renyeh mcm kerang busuk,,, heehe.. sbb aku nmpk dy ncem sgt time senyum., then, bila dy senyum aku nmpk tng je tgk,. pendek kata bhgia la kan.. huhu.. dlu masa kitorang keja, ada sowng kak nie kata senyuman dy mcm Fahrin Ahmad. oke. Ade ke?? Untgla aku dapat boy senyum mcm Fahrin kan. haha.. tahniah yasmin.. wInk ^_* hee.. oke syg, awk jgn kembang semangkuk lak sy puji awk melambung nie.. huhu..  Tp kan awk, skunk mcm susah je sy rasa awk nk senyum kan? Yela.. bnyk mslh sgt yg kita perlu tempuh dlm hbgn kite nie kan..  Awk, walaupun dugaan yg ptot kite tmpuh 2 besar, sy arap awk dpt asingkan soal peribadi n pelajaran awk oke. Sy xnk la awk hncuss dlm pelajaran awk. Boley x janji ngn sy, yg awk akn tetp senyum mcm gambar kat ats nie smpai bile2.. even kalau sy dah xde ape2 ngn awk.. tau.. sBB, sy slalu syg awk tau.. Take Note oke!! Awak, tlg la sedar ape yg awk buat kat sy slma nie oke.. Tlg jgn buat perangai dah awk. Tlg jgn libatkn perempn laen ok.. please,, sy merayu.. Tolong matangkan diri awk 2.. boley ye syg..  boley ye.. !! (buat muka comeiii) hihi.. Insyaallah sy pown akn ubah sikp buruk sy tu.. Sama2 la kita berubah ye awk. Demi msa dpn masing2.. arap awk mengerti ye.. okelah. smpai sini je.. Salam. bertemu kita di-Next enty di laen hari. or hari yg sma tp waktu laen2 ye.. Bye.

p/s Senyuman itu satu sedekah.. senyumlah walaupun pelbagai ujian yg mendatang,n tempuhinye dgn tbh.









Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

♥ Aku nak Kita mcm Dlu ♥


Assalamualaikum, rsenye dah lama aku meninggalkan ruangan ni.. mana x nye. Busy la baru2 nie dgn final exam.. sowi la to all may readers.. huhuhu.. (2 pown kalau ada yg tertnggu la).. Actually, kali nie aku nk update entry untuk bf aku.. aku nak dy baca la apew yg aku tulis untuk die nie..  Sbb, aku nk calling2x or mcj dy mmg aku xde krdt sgt la nk buat dua2 2.. urmm, nk buat cmne,, aku boros cgt sem nie blnja smpai duit pown da abeh.. Mak aku pown da bising. Hehe.. nmpknye kena tnggu duit PT msok la kan.. haha.. Oke2.. aku mcm nk melalut je nie.. Kita back to da topic oke.. Untuk pengetahuan semua, dlm entry aku kali ni.. mybe ada 2 surat yg aku taip untuk bf aku.. Tp, untuk entry seterusnya aku xtau la.. hehe.. Just wait n see.. (pdhl mintk rajin view blog aku je. Gegeh kan aku nie.. huhu)
Oke2x. attention guys, untuk surat yg pertama nie, aku nak imbas kembali apew yg aku penah buat kat bf aku.
(dlu aku seorang yg kejam,skunk da krg cikit. hehe).  Aku nak Si Buah aty pengarang Jantung aku nie igtla la.. Huhu.. owkey,,. Aku akn buat ala2 summary je la.. huhu..  ::: Assalamualaikum awk, terima kasih sebab sudi baca surat saya ni, awk, saya mintak maaf sgt2 apew yg penah  sy buat kat awk dlu, msa kita first2 kenal.. mksd sy msa kita baru2 kaple… awk, dlu msa awal2 saya banyk uji awk kan? Mintak Ptos. Kesian sgt kat awk,. Bkn sy x fikir perasaan awk, saya fikir sgt.. tp mybe sy xpenah bercinta secara serius sbb 2 saya uji awk.. Saya tau, awk sabar ngn ujian sy.. betul x.. awk perthnkn cinta kita.. Terima kasih awk..  Awak tau x saya Uji 2 bukan sbb sy x caya awk, tp hakikatny, saya takut kehilangan awk tau x.. sbb sy x sanggp kehilngn awk, sbb awk terlalu baik buat sy.. Sy x dpt bygkn idop sy tnpa awk,. Ada sowng kawan sy penah kata, jgn terlalu menguji, Sbb nnti takut sy akn diuji trok dari apa yg sy uji awk. tp sy keras kpla. Tetap uji awk jugk.. Mybe sy seronok bila awk kata awk syg sy, wlpn sy bnyk menguji awk.. urmm,,,, Tp>>>> skunk telah berubah kan awk?? kan??
Surat seterusnya: Awk, sejak thn nie sy akui yg hbgn kita dah terlalu rapuh,.. terlalu sgt.. Hampir nk musnah.., tp alhmdllh kita ttp dapat diselamatkn sikit. Awk, sy nk tau knpa kita jadi mcm nie?? Knpa?? Oh.. Mybe slh sy kan? sLh sy dlu2 kerana terlalu menguji awk, kan? Oke, skunk betul ckp kwn saya yg saya akn diuji jugk suatu ari nanti.. N ujian yg awk berikan 2 lebih pedih dari ape yg sy penah buat.. Arghh.. semua nie slp sy kan awk. pdn muka sy. Dah kena batang hidung sendiri. (hidung pown penyet ada btg ke?, huhu. Sempat lg nk berlwk,just nk hiburkan diri. Huhu).. Xpela awk, apa ujian yg awk bg 2 biarlah hnya kita dua & Allah s.w.t je yg tau..biarlah rahsia antara kita awk.. oke.. If, awk, nk uji sy lagi silakan la awk, biarlah sy jadi barang permainan awk oke. Lempar la sy bila dah x perlu .. Sy izinkn awk bls semua perbuatan sy kt awk dlu ye.. Buatlah smpai awk puas,. Sy x kesah ape yg awk nk sketkn ati sy lagi.. Sy snggp trma smua 2.. Sbb sy hanya sygkn awk. Tiada lelaki laen dlm hidp sy selain awk.. Arap awk phm,, n boleyh mempercayai smua kata2 saya oke… Semua terpulang ats awk la.. Kalau awk mengatal ngn permpn laen, tlg jgn babitkn sy tau dlm soal nie.. sy x nk ada perempn yg sy xkenal kco dy kat Fesbuk.. oke.. Smpai sini sja la surat sy.. Terima kasih.. Kalau awk nk ckp apew2 kat sy, ckplah.. sy akn dgr.. oke..Salam syg..Bai.
#
Pesanan dari aku buat pembaca blog aku mua.. jgnlah menguji psgn anda keterlaluan.. coz,bnda 2 akn memakn diri sendiri nanti. Dlam hbgn perlu ada tolak ansur antara satu sama lain.. skunk aku hnya perlu pegang prinsip nie je “ JODOH ITU RAHSIA TUHAN”….

Saya mahu senyuman seperti ini kembali awk. Tolong kembalikan mcm dlu.
I LOVE U SYG.


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog