Coret Coretan Yasmyient! : CoRet CorEtaN YasMyient ^__^ : 2012

Tuesday, 25 December 2012

:: Kembali Bersatu ::

Assalamualaikum.. Terasa happy dihati sekejap.. okeyh.. Just nk taip cikit sgt entry kali nie sebab aku x larat nk karang ayt.. Dah jadi pemalas.. hehe.. Just nk kasi tau yang kitorag dah berbaik. Gadoh yg tiada penyebabnye.. aku puncanya.. Pew2x pown.. Untuk Si dia ....
Saya Yasmin Zahraa binti Abdul Jamil minta maaf sangat2x kat awak.. Awak nak sgt saya minta maaf depan2x kan.. Saya dah buat.. Tengs sebab sudi kuar dengan saya.. Even masa awal2x kite x cakap langsung sebab dua2x ego. Tp, ternyata ego saya lagi kuat.. Hee.. Sebab awak yg tegur saya dlu.. Saya minta maaf sekali lagi.. Seronok sangat sebab semalam dah setel semua masalah.. Tengs pertahankan segala2x nya.. Sayang awk!!
Ckop sampai sini saja la.. take care semua.. Untuk adik2x blogger semua.. Selamat kembali ke sekolah.. hehe. :) Assalamualaikum :)
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 15 December 2012

: Katak :


Katak!!!!!!!!!!!!!!!! I hate frog.. Geli geleman aku ngn katak nie. Pas nie sure2 aku trauma la ngn katak.. Yang si katak 2 apesal la nk lompat jugak kat kasut ..Kan kaki aku dah menyentuh badan kau.. Geli tau.. Eiiiiiiiiii... Hate U katak.. !!!!!!!! Pasal kau la ada sorang budak laky nie gelak kat aku tau.. malunye... Kat mana nk tutp muka ceq nie... Aku tau la skunk asyik hujan je kan.. Kau pown seronok la nk kuar kan.. lompat sana sini.. Tapi kenapa kau perlu pilih aku tempat untuk kau singgah.. Sumpah geli.. Aku nie dah la x suka benda lembik2x nie.. Eiii.. Terima kasih la memalukan aku ye tadi wahai si katak.. Xpe.. aku xnk benci kau sgt.. Sebab kau pown makhluk Allah.. MYbe cara hidup kau macam tu kan.. Okey.. Assalamualalaikum..
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Wednesday, 12 December 2012

Melawak je pUn

Assalamualaikum

Alahaiii... Pak cik sorang nie.. Aku melawak je pown.. Suka take serious aih.. Benda yang penah jadi masa aku sem 2 dlu jadi balik sem nie.. Ish.. Kenapa la kau baik sgt..Urm.. Mesty korunk tertanya2x kan spew pak cik yg aku maksd kn 2 kan?? Haa.. Nie bukan pak cik yg vetren2x nie.. Tp,, aku je panggil mamat sorang nie pak cik.. Dy nie sebenarnya ex classmate aku masa part 1 dlu.. Dy nie baik sgt.. Kadang2x aku melawak je pown suruh aku belanja aku ape2x kan.. Then tros dy akn beli.. Eyh,, x smua la.. kadang2x je oke.. haha.. 

✿ Nak dijadikan cerita,,,.Masa part 2 dlu aku melawak suruh belanja Dunkin Donut.. Then, tgok2x time ptg 2 ada orang kasi tros kat aku.. Kebetulan masa 2 ada karnival n jual donut 2.. Tros dy beli..Okeyh.. terima kasih sgt2x time 2 sebab belikan untuk aku.. Tp.. x habis pown mkn sorang.. sO, aku bagi dekat classmate aku sikit.. hehe..✿ N tadi, dalam Jam 9.10 tadi aku jumpa dy kejap.. Sebab dy pinjam buku aku.. Then dy nk kasi balik la.. Semalam ada la aku melawak, 1Jam pinjam 2 ringgit aku charge.. N tadi masa ambik buku aku naek heran jugk la kenpa dy bg buku aku sekali dgn plastik.. Tak expect langsg ada benda laen dlm 2.. N masa nak naik tangga tibe2 terperasan ada benda.. Alahai.. Ape lagi pak cik nie bagi.. Urm.. Tgok2x coklat.. Haha.. Rasa seronok jugak la.. Sebab dapat mkn coklt n dpt gemokan bdn.. ahaahah.. Tp,, rasa bersalah sgt kot sebab melwak mcm 2 smlm.. Urmm.. Aku Mintak maaf aw pak cik.. Next time jgn la blnja coklt.. Blnja Secret REcepi tros la.. haha.. Btw.. tengs sgt2x.. Aku rasa x berbaloi la.. Kau pinjam buku aku je pown,. Kau dah belnja aku bagai.. Laen kali jgn bazirkan duit oke.. Kayh la.. Salam..

Nie donut yg pak cik 2 kasi time part 2. 2 lagi aku n kawan aku dah telan.. Sebab terlmpau lapar time 2.. aha.
nie je yg tinggl.. tengs pak cik . :)

NIe la coklat yg pak cik 2 bagi.. tengs sgt2x pak cik.. T saya belnja pak cik balik ye.. HEhe.






Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 8 December 2012

Jom Join Contest: Fotografi - Ceriakan Hidupmu !

Assalamualaikum semua.. Ha.. nampak x banner comel dekat ats 2?? Nampak kan? kan? Hee.. Tetibe je pagi nie terasa free n rajin blogwalking, n then terjumpa contest comel nie kan.. Tgok mcm senang je nk join contest nie.. So, aku decide la nk join.. Ha.. Sebelum 2, bagi sesiapa yg berminat nk join jugk, korunk ley klik Sini or klik je banner kat atas 2 lagi senang.. Huhu.. nk tau x ape hadiahnye.. Oke.. Antara hadiah2x yg ditawarkan kepada para pemenang ialah... 


  1. Tempat pertama : Bahan bacaan bernilai RM 50 
  2. Tempat kedua : Bahan bacaan bernilai RM 30
  3. Tempat ketiga : Bahan bacaan benilai RM 20 

Menarik x hadiah2xnye?? Menarik kn? so, ape tnggu lagi.. Jom join ramai ye .. Lagi ramai lagi meriah kan..
Gambar kat bawah nie yg saya pertaruhkan dalam contest nie.. Hope boleyh menang ye. !!
Nie gambar aku n kawan aku. Lokasi dekat Teluk Batik. Time nie busy siapkan assgmnt mandrin.. Tp.. dalam penat2x siapkan video kitorng tetap ceriakan hari2x kitorng..  Ceria kan?? hehe.. Oke. Kalau x ceria 2 aku yg perasan la kan.. hehehe.. xpe. jnji aku rase pic nie ceria.

Bye: Assalamualaikum:


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Thursday, 6 December 2012

Fening Lalat


Hye, skunk waktu break aku .. Jap g pkul 2 sampai 4 ada klz n then sambung smpai pkul 5 pulak.. So, skunk xtau nk buat aku, then terasa nk update blog n nk mintak buah fikiran sikit dari korunk semua.. Just share idea2x je.. Hehehe..Ceq nk habaq mai nie, sem nie dalam subject OE;.. kitorg satu kelas kena buat Event.. Macam2x kitorng dh brainstorm. N at last, kitorng nk buat MPG.. TP..Semalm tibe2x dapat berita yg group klz lain dah ambik nk handle MPG.. Then skunk kitorg dah buntu nk fikir ape;. nk buat laen dari yg laen.. Ceramah?  Kalau boleyh nk sumtng yg kurang bajet, simple buat nice. korunk rasa korunk ada idea x?? kalau ada share2x ye. dipersilakan komen2x. N one more thing, korunk ada x idea nk letak group kotrg nma ape.. Kalau boleyh huruf depan 2 mesty lah huruf E.. Sebab kitorng klz E. Ada idea x? Help me. Serabut nk fikir  semua nie.. hehee.. Jom la sama2x firk ye.. If x keberatan la na,, Just nk share je.. Sebab x nk serabutkan kepala otak aku. Hehe.. Hope korunk ley bantu aku ye.. Kyh la.. Salam syg dari aku . x0x0
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Monday, 3 December 2012

:: Sem 4 :

Assalamualaikum.. hari ni secara rasminya aku jadi budak sem 4..  Yeppie.. Tinggal lagi 1 sem je nk completkan diploma aku.. Tp.. awal2x sem lagi aku dah demam.. Kali nie demam teruk sgt.. kepala berdenyut2x.. Skunk dah oke sikit sebab pkai cool fever.. Dah la sem nie awal2x lagi lecturer dah masuk.. Alahai.. xlarat nye..Dah la sket.. Tp, apakan daya... sabar je la... Oke.. yg paling best sem nie kan.. aku punya jadual punya la padat.. Td, first2x klz dah dapat assignment.. Memang best la.. okeyh.. mybe lps nie aku jarang  update blog rasenye.. InsyaAllah bila free aku update ye.. hehe.. For those yg tag aku join GA ... Aku mintak maaf sgt2 sbb aku x dpt join sama sebab sem nie mmg aku terlalu la busy.. okeyhla.. nk buat assgmnt dah nie.. Jaga diri korunk ye.. hehe.. Assalamualikum..



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Sunday, 2 December 2012

♫ 3 Jam ♫

See... Lentikan jari jemariku..!! Kau ado?? haha
Assalamualaikum.. HuargghHH.. Alahai sedih sgt nie.. Sebak semua ada,. Lagi 3 Jam lagi aku akn Meninggalkan Pearl Island tercinta nie.. Terpaksa la tinggal benda2x yg melar'akan aku dekat sini semua.. After dis, aku kena berkasih- kasihan dengan buku2x balik la nampaknye.. Aku tau buku2x tu semua tgh rindu aku jugk .. haha.. * Sabar ye syg, lagi 3 Jam je sy akn jumpa kalian semua* haha.. Buat buku 2 ada perasaan mcm manusia.. hee.. Btw, nak kasi tau.. Barang2x aku semua dah siap dikemas.. Haa, nmpak x semangat nk balik Perak. *Lagi berapa jam baru nk complete semua.. haha.. Bukan ape.. Rindu cgt nk balik sana tp... nk kemas barang 2 agak malas.. Kalau boleyh nk lenggang kangkung aje.. Tp apa kan daya.. T tinggal barang2x 2 hidup aku jugk merana kat sna.. haha.. Memandangkn lagi beberapa jam je nk berangkat pulang, n mulakan Sem 4, aku dah berazam.. Kalau boleyh aku nk sem nie result aku still mantain n nk tingkatkan pointer., 0.01 pown jadi la.. Tp kalau 4 flat lagi bagos. heeehe,, *usaha tangga kejayaan* hehe.. UiTm.... Sambutlah kedatangku ini.. hehe.. UiTM dihatiku.. *Uitm..Usha..Taqwa, Mulia.... ♥



Alang2x dah update entry nie, aku nk buat selingan sikit la ye.. Izinkan hamboo bercerita.. once a upon the time... Heee.. Kalau nk tau.. aku seronok sgt semalam. haha.. Mana x nya.. Jumpa buah ati td.. before nk balik kena la jumpa.. Sbb nnti bila dah msok beljar nie dah x boleyh jumpa. tnggu berbulan2x la pulak baru nk jumpa kan. So, bile ada masa gunakan dgn sebaiknye.. Haha.. Alhamdulillah.. Sepanjg kami date semalam x gadoh.. BErsyukur sgt. Tau x knpe? hee.. kitorng bawak adk masing2x.. Sweet x? Sweet x.. ? Kuar date ngn adk beradik.. haha.. BEst la.. Sbb aku mesra je ngn adk dy.. So, line clear la pas nie. muahaha.. :P Tp, cuma adk aku je malu2x kucing ngn buah ati , intan payungaku  2. Xtau la knp. Mybe malu kot kan.. Hehe.. just nie je nk share.. Sbb happy dapt jumpa Si Dia sblm balik. Awk, tengs aw,. Tengs Segalanya.. Saya balik Perak nie, tlg jangan nakal ye bila awk cuti sem. Oke.. Tc,. H.A.C.K.S. 
Okeyhla.. smpai sini je entri aku kali nie.. InsyaAllah if ada masa dekat kampus , aku akn update lagi cerita2x aku ye.. Nantikan.. Assalamualaikum ..

✿ Kenangan bersama Si Dia✿ 


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Tuesday, 27 November 2012

Kepenatan Melanda


Assalamualaikum semua.. 
Wazzup2x.. Hari ni  (26.11.2012) aku penat sangat2x.. Mana x nya, tadi kuar g Tanjung.. Eyh.. Tanjung kat Penang taw.. Bkn tanjung rambutan oke. Hee.. Hajat nk g sana kononya sebab nk bli kasut la.. Dekat komtar.. First time g shopping sana dgn famili aku.. Hee.. Dwet da xdk kena la p ngn famili.. Hakikatnya cm 2 la.. Bukan apa, selalunya aku suka g bli kasut ngn kwn aku kat komtar, sbb aku nie aku pusing2x semua floor yg ada kat mall 2 ulang2x kali sampai puas.. Tp, kalau g ngn famili susah.. Nanti downg pnt kan.. So, tadi lps dua jam kat mall baru aku jumpa kasut yg berkenan dihati. Tp, bekenan gitu2x je la. hehe.. Tengs Mak bli tadi :)

Gambar ngn famili.. amir tlg snp. Dy xske bergmbr.. so, gmbr dy x de..  :(
Abaikan muka buruk aku tu.. Snap otw g Bazzar
Lepas dah bli kasut aku kat komtar.. Kitorng satu famili pon decide nak g Bazzar pulak.. Nak g cari beg balik kampung untuk adk aku yg amir. Time nk g sana , kitorng jalan kaki je.. Penat tau x.. Abes peluh2x jantanku keluar.. Haha.. Tp, bagos jugak.. ley exercise an .. Almaklumlh setelah sekian lama bela bdn kat umh kan.. Huhu.. Sementara tnggu mak aku pilih beg, aku sempat lagi snap gambar.. Hee.. Aku, kalau boleyh semua tempat nk bergambar.. Nak buat cmna..Obses ngn kamera..

Tepi jalan uh.. Panas kot time nie..
With my dad :) Spoil la abh aku tgok tempat laen..
 Then, lepas penat menunggu mak aku, kitorng g mydin bli barang skolh adk aku sikit.. Then balik.. Balik g makan dekat Seagate,, Makan makan tepi laut. Makanan yg menjadi tarikan aku, mee kari, tp mee 2 dy letak ayam.. So aku terpksa cancle pilih bihun sup,. Mak aku makan laksa with my little sis.. N amir, abah and alyaa makan nasi ayam.. Tgok la gelagat kami makan.. :) Ada jugk snap gambar sikit tepi pantai.. 


Lepas makan, kami pown balik rumah.. :) End of my story.. Eyh, Jap,, adk aku yg amir ada snap pic jambatan Pulau Pinang yg ke-2.. Nak tgok?? Tgok la.. Tp blom siap lagi.. Otw siap... 

Lepas balik uh, relex2x kat rumah.. Buat pe yg patot kan.. Then, Aku, mak, abah n mak cik aku kuar lagi sekali.. Kuar g mana pulak? Haha.. Jalan sakan noh, Hha.. Apa lagi, kuar bayar broadband aku dekat Bukit Jambul.. Then, g bli hanset dekat amir.. Untgla dapat ncet amir. Aku dlu 5 A's pown xdpt cm unx.. Jeles aku.. ahah.. Tp, dalam nk bli satu ncet 2 pown aku duduk dekat 2 jam dekat kedai yg sama.. Mana x nya, aku kalau ley melawan ada ja.. Mesty nk menang.. Aku tau la, penjual kalau nk jual barang dia memang ckp cikit punya cantek. Aku apa lagi kan.. Pegang prinsip Customer is always right!! Memang Cina 2 jenoh la nk melayang kerenah aku kan.. So, sabar je dapat customer cerewet cam aku.. haha.. At last, aku suruh mak aku ambik je Samsung Caorby 2 untuk Amir,, Baru darjah 6 kot pegang ncet mahai2x.. x patut2x.. Tp, dah rezeki unx kan.. So, terima ja.. N jaga elok2x.. Jangan lalai.. Then, pas penat memlilh ncet,, Kitorng pown balik.. Hehe.. Ada sedikit selingan disini yg menunjukan sepanjg aku kuar aku cuci mata..Astagfirullahalazim.. Hari ni aku jumpa ramai lelaki ncem.. Ncem sgt. hahah.. Oke bai.. See next entri. Wslm. ♫


Salam Sayang dari Gadis berbaju Merah MAk Ngah :)





Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 24 November 2012

I'm So SoRry my Dear

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ 

Alahai.. hari ni aku mcm dah demam dah.. Asyik bersin aje.. ashummm.. ashumm.. Tgok 2 tgh menaip pown bersin lagi.. Dah la tekak aku pown da sket2 nie.. Hajat hati nie just nk menaip sikt je entry kali nie.. Sebab x larat sgt.. mcm nak tdo je.. Actually aku nk minta maaf sangat kat sorang nie.. Eyh.. silap.. Dua orang.. Tp spew gerangan 2 orang hamba Allah 2 aku xnk kasi tau.. Bak kata Dato' Siti Nurhaliza: Biarlah Rahsia.. So, just aku, dua orang hamba Allah 2 n also Allah s.w.t je yg tau.

Nak dipendekan cerita hari ini aku kan x berapa sihat so, aku puya emosi pown x stabil.. Ada je yg x kena.. So, aku nak minta maaf sgt2 k if korunk dua ada terasa hati ngn aku ye.. Dalam keadaan aku cmni tlg la jgn buat aku tertekan.. Korunk buat aku tertekan tau x.. sEbab 2 aku pilih jalan nk berdiam diri selama 1 week nie.. Harap korunk dua faham aku.. Bukan aku x syg korunk.. Aku syg sgt.. Mybe apa yg aku buat nie betul.. Ada kebaikan spew tau kan.. N, aku harap hamba Allah yg sorang nie boleh terima la keputusan yg aku bagi aku td k.. Lupakan aku. Aku minta maaf.. Untuk yg lagi sorang 2, aku minta maaf sbb berdiam diri. Aku berdiam nie ada sebab tau.. Kayh la.. xdk idea nk taip.. Tunggang langgang da nie.. Kalau xphm arap maaf.. Before i end dis entry, tengs so much 2 both of u coz care about me .. I really appreciate ur kindness.: Miss both of You.. Assalamualaikum.. :(
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Mereka Yang Paling Saya Sayang By Aida Comel xD


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ


Wassup2x semua.. Amboi panjang bebenor title entry aku kali nie noh.. Mengapakah?? Oke.. kalau nak tau aku join GA lagi.. Hehehe.. Contest yg 2nd aku join selama aku berblogging.. (bajet mcm dah blogging lama dah kan) haha.. oke.. abaiakn..x berkaitan lagsg. hehe.. Aku harap boleyh menang la contest kali ni.. Hadiah dy just a top4.. top4 lagi.. aku mmg suka join benda2 yg  berkaitan ngn top4 nie
kan... haha.. Nak buat cmna kaki mcj.. haha.. Kalau nk join klik sini tau. (Nak start story mory da nie)


Oke kawan2x. Here we go..Eyh.. go mana??? Go mana lagi...  Kalau bukan nk story mory pasal : Mereka Yang Paling Saya Sayang : Siapakah mereka 2?? Spew yg sayang mereka 2 ae?? Spew lagi kalau bukan Cik Adik Manis diatas nie.. *puji diri sendiri kejap*.. Haha.. 2 la gambar aku.. Gambar syok sendiri.. haha.. Spewla  gerangan yg aku syg sgt 2 ae??? Untung sgt kan orang2 2 semua.. Hahaha.. FYI, sure2 la aku syg Pencipta aku, Allah s.w.t.. Then parents aku, my famliy, my love n also my friends.. Tp skunk aku just nk story mory pasal *mereka nie je*.. Jeng je jeng.... Bagi aku , kalau xdak *mereka nie x best la idop aku kat u nie *.. heee.. mesty da dpt teka an spew dy.. Sure2 la da dpt teka an.. hihi.. Spew lagi kalau bukan kawan2 aku kan.. haha. Sejak msok u, life semua da berubah.. Semua nak kena gerak sendiri.. Tp, nasib baek la aku nie jns yg berdikari sikit.. hehe.. sikit je tau. haha.. Nak pegi mana boleyh la sorang2x. Tp dlm u je.. Kalau nk kuar g shoppg kena ada geng jugk.. Hehe.. Sebab 2 aku sayang kawan2 aku nie.. Nak pegi mana2 mesty ada downg.. Kalau x semua pown ada la 2 org yg ikut..Spewlah *mereka2 tu ye* Mesty korunk tertanya2 spew la yg bertuah kawan ngn aku 2 kan.. Oke.. Meyh sini dekat2 nk kasi tau... Dah mls nk rahsia2 nie..

First of all, meyh nk kasi tau yg aku syg sgt2 kat geng aku nie.. Kitorng semua 5 orang je.. Lima-lima orang nie anak dara yg cun melecun tau.. Gadis melayu terakhir gitu kan.. haha. Semua ada perwatakan masing2.. 
Yang kadang ada la merajuk2 manja gitu kan.. Tp xpenah la sampai putus kawan.. See.. Baik kan kitorng.. Sahabat selama2nya gitu.. haha.. okeyh la.. Tanpa melengahkan masa meyh la aku kenalkan sorang2 ye.. b4 aku kenalkan aku nk gtau yg kitorng ni bnyk chemisty ckit.. chemistry ape 2?? hahah.. kalau korunk nk tau, kitorng nie, kalau g klz mesty ada kena la kaler baju.. kdg2 lima2 pkai puple.. tnpa dirancg lak 2. kadang2 nk tergelak guling2 jugk time masuk klz 2.. xtau la npew mesty sma.. dah la jln lima2 sekali kadang2 tu.. Ish.. NIe la dikatakan sefahaman dlm memilh warna baju ikt hari. hehe,. Kitong nie kalau nk buat assgmnt ape2 pown mesty berlima la.. xley pisah.. kalau x boleyh bagi boleyh jugkk.. mengada kan.. haha.. since part 1 lagi dah sentiasa bersama nk buat cmna kan.. haha. Tp, waktu Part 2 kan, ada slah sorang ahli group kitorng kena msuk klz laen.. sbb nama dia jns nama dpn2, so hilang la sekejap buat seketika.. then Part 3 kitorng bersama kembali.. hehe.. Skunk nk kenlakn sorang.. sikit je aku kenlkn aw..

1st, nie gmbar aku n kawan aku.. Nama dy Umi Juwairiyah. Budak  klaz pnggl dia UJ .  Dy nie rapat giler ngn aku tau.. Mna x nye, dia la orang 1st yang aku kwan masa nk msok klz awl2 sem tau.. Yela, aku xde kwn yg sma skolh.. Kenal dy dari kawan aku n then aku ambik no phone dy. Lawak gile time kitorang kenl dlu... Dy nie pandai tau..  Mostly, benda yg aku xphm dy yg bnyk tlg.. huh.. Aku syg dia sgt2.. Aku x tau la kalau x knl dy cmna idop aku kat u.. Bersyukur sgt kenal dy.. Dy orang selangor kot.. Tp, bolyh msk ngn orang penang cm aku ni.. hehe.. Gambar sebelah kiri 2 gambar time part 2.. N kanan 2 time part 3.. 

2ndly, nie Nama dy Umi Kalsom.. Ha.. td UJ skunk UK plak mari.. hehe... Dy nie bab fashionista tudung mmg no 1 la.. dy la yg kerap belit2 dalam klz aku nie.. haha.. N dy nie la driver kitorng kalau nk kuar g mana2.. Sbb dy ada lesen n aku yakin kalau dy drive.. heee.. best aw kuar ngn dy.. Sbb, kaki shoppg.. Tp,, kdg2 aku pown pnt nk menemanya.. kalau kuar dy la plg bnyk blnja.. Orang kaya katakan.. Maaf ye syg.. heee... dy nie asal KL TAU.. Nie gambar time part 2.. 

Ha.. yang kecik molek nie pula orang parit buntaq.. aku boleyh la nk ckp utara pekat2 sebab dy paham.. Dy nie nmpk ja kecik tp sora kalau ley jerit ... Allah sja yg tau.. Ha.. Kalau nk tau dy nie la yg  terpisah kejap dari group kitorng.. Tp kejap je la.. Part 3 bersama kembali.. Nama dy Nurul Wafaa'.. Disebabkan nama dy Nu la dy terpisah.. haha.. nie gambaq kami time Part 3.. Kira gambar the latest la. 

Eh.. nIe spew lak ae?? Ngn senapang bagai.. Ganas betul mukny.. haha.. Nie la Siti Nur Ezaty..  Sejak kebelakangn nie dia sensetip bnyk tau... aku pown x tau la knpa.. So, kena la jg percakapan sblm berckp.. Hee.. sowei aku kutuk unx zaty... heehe... pew2 pown I Love The Way U Are syg... hehe.. NIe lak gmbar yg xberapa latest.. gambaq time kami part 2.. Time nie aku gemok bnyk .. Skunk nie gemok jugk tp gemok sikit je. heee.
Skunk nie aku nk end kan entry nie dgn tatapan gambar ktorng berlima.. So, jgn muak ye.. 

Nie gambar time Part 1.. 1st time bergambar sama2.. Tgok la keserasian kale baju kami..


Gambar time part 2.. Kehilangan wafa buat seketika.. so, bergambr pown 4 org je..

Gambar PArt 3 baru2 nie.. eyh. xla baru sgt.. dah nak mauk sEm 4 dah nie.. Kejap sgt..  Xsabar2 nk abeskn dip..

♥ Indah "PELANGI" kerana "WARNA". 
♥ Indah "TAMAN" kerana "BUNGA". 
♥ Indah "HATI" kerana "AKHLAK". 
♥ Indah "HIDUP" kerana "KEJUJURAN. 
♥ Indah "DUNIA" kerana "UKHUWWAH" antara kita. 
 ! Luv all of u guys. !

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Friday, 23 November 2012

Mengidam??

Assalamualaikum guys. 

 Mesty korunk tertanya2 kenapa la aku kasi title "mengidam" pulak kan?? Yela, xdk angin xde ribut2 tetibe je "mengidam".. Hahahahha,, Btw, jgn salah faham,.. aku bukan "mengidam" yg mcm orang mengndung 2.. Yg 2 disebabkan faktor pembawakan bayi 2.. Tp, mengidam aku skunk ni disebabkn faktor pe pulak ae?? haha.. Ha.. nie dinamakan faktor mengada2.. MEngikut hawa nafsu je kan.. Tp,.. apa kan daya... poket tengah kering sgt da nie... Spew2 yg rasa baek hati sgt 2 meyh la belanjo kawe ni.. Kawe da kempunan sgt2 da nie.. Cpt2.. Spe nk blnja angkat tgn!!! hehe.. Mesty xde kan.? Sedih la cmnie. haha..oke.. *KEgedikan melanda seketika*.. haha.. Nak arapkan dwet parents mmg x la.. mak aku x kasi mkn benda2 cmnie sgt.. x kenyang katenye.. hihi. So. if nk sgt mkn benda alah nie kena la tnggu Papa Pt aku kasi.. hahaha.. Xsabar nie .. lagi bpew ari je lagi.. hehe.. (bukan membazir,just nk penhkn rasa mengidam nie je.. haha.. ) :p   Okeyh.. kat bawah nie aku punya Ranking makanan yg aku nak sgt2 2.. Arap ada la yg sudi belanja.. heee..




# 1st Ranking
Yummyy... Sodappp!!!! 

# 2nd Ranking
Gambar sem lepas.. 

# 3rd Ranking 

Ha.. nie ikan bakar tau,..Sorry la gmbar x jelas cgt nie.. Aku songlap kat google je..   Teringin sgt nk mkn Ikan Bakar Queensbay.. Agak mahal tp sedap n tempat dy selesa la.. Skunk nie aku tnggu kazen aku balik dari Jepun je.. Nak suruh dy blnja mkn ikn bkr or buat BBQ je ngn dy nnti.. Tp, lambat la nk tnggu dy.. RAya tahun depan la gamaknye.. haha..

#Nie Special la na # 
Chocolate Indulgence
Cake nie aku nk sgt orang 2 belanja aku for my birthday..  Urm maksud aku bfday aku untuk tahun depan la.. taun nie da sambut kan.. Lagipown tahun dpn dah angka kepala dua kat depan.. so, makanan yg belnja 2 pown kena up la kan? Haha.. Naseb la kan orang 2 kan.. Teringin sgt nie.. Please na belanja 4 my birthday.. hehehe..
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·
End



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Thursday, 22 November 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ


Hamboiii... Nampak x banner yg cantek 2?? Nampak kan... Haaa... FYI...Nie 1st time la aku nk join segmen2 kat blog nie..  Bukan apa.. Tibe2 rasa mcm senang sangat dy punya rule nk join.. So, aku pown apa lagi kan.. tgh2 boring pagi2 buta ni, aku pown terasa nk join.. Memandangkan aku pown dah nk balik kampus dari beberapa hari lagi kan, lbh baik aku join la 1 contest masa cuti sem nie kan.. Ada jugak Faedahnye kwn2.. hee.. Btw,  Kalau korunk berminat nk join segment nie, meyh la join sesame ye. BW je pown.. x susah mana kan? haha.. Jom la memeriahkan keadaan.. Kalau korunk nk join,, boley je klik kat banner comel kat ats tu.. 
At-10-Tion!!! Segmen Bw Cuti-cuti  by Emas Putih nie berlangsung selama 2 minggu taw.. Aku nie dikira lambat la join segment nie.. Tp sementara masih ada masa baik kite cuba kan.. ape salahnye...heee. Tarikh tutup adalah  26.11.12/11.59pm

Eyh, mesty nk tau hadiah pew kan.. adiah nye .. RM10 topup untuk 3 blogger bertuah by random.


Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

:: Quotes From Him ::

Assalamualaikum.. hehe.. aku jadi burung antoo lagi hari nie.. yipee!! xpenah nk berubah la aku nie.. Selagi duduk dekat rumah nie, selagi 2 la tdo lambat kan.. Memandangkan perut pown tengh keyang kedarah burger td.. aku  pown decide xnk tdo la.. t gemok.. << memang dah ternyata gemokk... :p  ..Alhamdulillah kenyang suda mkn burger yg tok wan aku belanja td.. semua nie kerjo mak cik aku la.. dy Paw tokwn kot.. haha.. Tp, apa salah nya kan sekali sekala belanja cucu2 mkn tgh mlm.. burger pown jadi la kan.. WEEE !! Rezeki aku letew before balik Perak. heheehe.. Acctually, si burung antooo terasa boring sgt mlm nie.. 
So, decide la nk update sikit blog nie.. hee..sikit la sgt kan?? entry aku selalu memanjang je kalau x silap la kan.. ke aku SS je. haha.. (kasi jawapan please).. hehe..

Okeyh2x,, attention semua .. For ur information, hubungan aku ngn si dia dah semakin oke.. Alhamdlulillah.. Masing2 nk jd profesional la katakn..Minta2 semua nie bukan untuk sementara tp selama2nye.. Amin.. even ada jeles sikit2 2 normal le kan?? kan?? Dalam sesebuah hubungan mesty ada pasang surutnya.. Kalau x, x colouful la hidop.. hee.. aku taip serupa happy sesgt je, tp bila da mslh sikt mula la nk jatoh ayaq mata nie kat bumi.. haha.. Nie dinamakan mengada terlebih.. Oke, tlg jgn menyamph ngn aku k.. Full stop!!
Back 2 da main point yg aku nk kasi tau la kan... Acctually td tgh mcj ngn Si Dia kan.. ada la terjdi sensetip tetibe ... Nk merajok la konon.. Biasala,, nk dia pjok aku.. Last2 dy pown nk mrjok gak.. K,.Sumpah korunk menyampah kan?? Btw, nk wat cmna dua2 mengada lebih.. *Ceq mintak maap na kat semua readers yg baca.. * .. Tp, kejap ja merajoknye.. dlm 2 minit gitu je.. Last2 dua2 x dipjuk.. Hakiktny dua2 ego.. Tp still mcj.. haha.. Tibe2 time mcj 2 kan... aku teringat yg dlu dy selalu wat ayat jiwang kat aku bila aku mintak.. Tp bila dy ada idea je la.. bila xdk idea 1 pew pown x jalan.. haha.. Otak jam seketika letew kan.. haha.. xpe2.. xpenting pown kan.. hehehe.. tetibe teringat kan td, so aku pown mintak la kat dy.. n aku  ingatkan dy jangan copy paste.. haha.. Then dy pown buatkan la. Tp dua je la.. yg sebelum2 ni yg dia penah buat aku x save lgsg.. Sorry ye awk.. masa awk bagi ayt2 semua 2 sy xde blog lagi.. so, xdpt nk simpan. heee.. alasan.  maaf taw .. okelah.. dah pnjg sgt nie.. t korunk pown mls nk baca entry aku kan.. so, aku stop sini je la na.. before tu, aku akhiri entry kali nie ngn konon2 quotes dari dy la.. hehe..

Awk, tengs ya 4 all of dis..


♫ Seandainya hati saya boleh berkata,
Inginku katakan yang diriku sayang bangat sama kamu,
SEandainya darah ini boleh bersatu, 
Inginku satukan nya dengan kekuatan askarku untuk pertahankan hubungan kita,
SEandainya hari esok cintaku bersemai, 
Inginku semainya sekuat mungkin,
Seandainya nadiku bergerak laju,
Laju lagi lidahku menyatakan ,
I Love You..

-------------------------

♫ Jika diberi dua pilihan, antara matahari dan bintang,
akan ku pilih bintang,sbb bintang 2 cantek mcm awk..
Jika diberi kereta 2nd hand n kereta baru,
Akan ku pilih kereta baru sbb akalnya cergas mcm kamu (bila la kereta ada akal??)
Jika diberi garpu dan sudu, saya akan pilih sudu..
Sbb sudu xdk ruang mcm garpu. (konon xnk ada org hlg hubungan nie la)
Manakala...
JIka dieri pilihan antara kasih syg dan cinta,
inginku pilih kedua2nya sekali
Sebab if kasih syg tidak ada, cinta juga tidak akn hadir....

*maaf sekali lagi kalau ayt nie korunk x ske, tp aku appreciate la pa dy wat..*
 Kayh la.. bYe. SAlam..  ♥






Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Wednesday, 21 November 2012

Burung Antoo??

Assalamualaikum semua .. Fuh..Fuh.. Amboi... dah ada habuk da sikit2 melekat kat blog aku nie.. mana x nya kan,, dah lama x update entry kan.. Hurm.. bukan bizie pown aku nie, duduk rumah asyik bela bdn je la.. kumpul lemak2 nk bawa balik Perak nanti kan.. Abes la.. mesty semua kate berisi aih bila duduk rumah.. iShh.. mana x nye.. keja yg aku buat kat rumah nie, mkn, tgok tv, hadap lappy.. mmg naek la bdn nie kan.. Yasmin,Yasmin, pe la nk jadi.. takut baju x muat je la nanti kan.. haha..  Acctually, before2 dis aku x update blog disebabkan mood untuk blogging x sampai2.. Tp, bab decorate blog aku mmg rajin,. kalau bolyh setiap hari nk tkr.. haha.. tamak sikit..(bnyk) haha..  Korunk tgok, blog aku da cantek kan.?? kata la ya.. hehehe.. Btw, tengs kat kazen aku sbb sanggup wat header kat aku.. besala, Mr.P dy dah muncul balik. sbb 2 sy smngt nk wat header kat aku.. haha.. Kalau korunk semua nk tau, semalam aku punya la nk decorate blog aku, sampai x tdo wo... Mana x nye, bila dah siap ada je aku nk menambah.. sampai la satu tahap aku punya layout jd gelong.. mmg aku frust gile time 2.. dah la x tdo, pas 2 jadi cm nie lak.. mmg nk keriauuuu dah... huargghhhhh.~!! :( Tp,, tabahkan ati buat yg terakhir. jg boh bnda2 merepek dah,.. t jadi kot laen takut menyesl lagi kan..Finally, akhrny aku dapat siapkn blog aku,, dlm pkul 10 pagi.. mmg ngntok la .. Smpai satu tahap, aku pening, rasa nk pitam ja.. Pas 2 lps zhur pa lagi.. tdo la 3 jam cm 2.. n skunk aku tgh ngntok sgt2 dah.. tp sempat lagi nk update enrty untuk mlm nie.. haha.. Kalau korunk nk tau, mata aku dah x mcm mata manusia dah.. Dah mcm mata burung anttooo dah.. haha.. takut kan?? Klau korunk jumpa aku mesty lari punya la .. hahaha. :P Hee..

Tp, aku seronok tau x sebab ada orang ambk tau pasal aku.. Tibe2 hati berbunga2... haha.. mna x nya.. care kan pasal kite,. dah la jnji nk tdo, tp x tdo.. ape lagi kena  mrh la kan.. haha.. padan muka aku.. huhu. Tp, dy marah tnda syg la.. xnk aku sket kan.. hahaha.. Awak, tengs taw.. Tengs sgt2 care pasal saya.. Saya tau awk x nk sy sket kan?? xpe, sy kan kuat,, Macam badang.. jgn risaw k.. haha.. Awak 2 je yg asyk sket memanjg kan.. So, jga diri awk 2 betul aw.. N tengs gak kat adk angkt aku yg care gak sai aku.. huhu.. Bersyukur sgt2 ada owng ambk tau pasal kite.. haha. Pas nie, nk mengedik tdo lmbt g la.. haha.. baru best kan?? huhu.. Gedik2x.. haha.. maaf ye.. kayh la na.. Aku dah mengntok sgt nie.. NK chow dlu nie.. haha.. assalamualaikumm...
Ha.. mcm nie la mata aku dah jd.. gerun kan?? haha.. Pas nie aku kena tdo awl la kan?? takut t balik  kampus  jadi burng antoo lagi la kan.. haha.. Berubah2x.. Caiyokk'''
*sepatutnye publish semalam entry nie, tp sbb ngntok sgt kot smpai x publish.. maaf * heee

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Friday, 9 November 2012

♛ Tahniah ♛

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
Hari ini pada tanggal 9 November 2012 result student UiTM telah pown kuar secara rasminya.  Tp, pada jam sebegini result masih tidak boleyh dibuka di student portal.. Kalau nk tnggu student portal mmg lg x tenteram la hidup aku.. Naseb baek send kat email.. Tp.. dlm proses nk dapt tahu result melalui email mmg siksa la.. Just korng imagine, dari pukul 12 tepat sampai pkul 3 lbh.. aku tnggu bagai nak rak.. lagi bertambah cuak time pkul 1 keats, ramai yg post dah psl result masing2 kat fb,, Semua yg post dpt keputusan yg membanggakn,, Ada sorang senior aku nie, dapat ANC, ,, wah!! bestnye aku dgr, hee,, nk jugk... tetibe terfikir la result yg x nk kuar2 jugk 2.. mcm xnk kasi je tau aku punya result kan.. mne x nye. takut dpt result yg terok la.. Memandangkan sem 3 nie aku bnyk main sbb 2 aku jg x tentu arah sikt.. smpai tdo pown dah x boleyh kan. urmm.  Sampai la satu tahap tetibe lappy kesayangn nie shut down.. aisehh.. time mcm nie la dy nk shut down bagai.. dah la cuak nk tau result kan..m cm nie lak jdinye.. mybe terlalu pns or ada virus. hehe.. spew tau kan.. haha.. (ckp psl lppy la pulak mak cik ni). hehehe, sowei ye lari dari tajuk. heee.. 

Nak dijadikan cerita la kan.. lps aku on balik lappy nie, aku bkak balik email ada 2 noti baru.. aku berdoa minta2 la result exam.. x sanggup da den nk nggunye.. Akhirnye,,, dpt jugk result, Dgn tgn terketar2 tekan mouse, jantung berdegup kencang mcm lari 500 meter.. haha.. Aku pown enterkan la.. kuar la result.. Alhamdulillah.. dengan jayanye... aku still dpt maintainkan aku punya result.. Aku happy sesgt,, sbb aku dpt banggakn parent aku buat kali ke-3.. Mom, Dad, kakak dapat DL (Dean List) lagi.. seronok x terkata even aku punya pointer ckop2 je. Tp aku bersyukur sgt sbb dpt pointer sbnyk 2,(xbnyk mana pown)..  okeyh cite psl diri aku yg terlebih seronok nie.. ahaha.. Kepada kwn2 aku, yg dlu DL jugk alhmdllh still DL.. n plg aku bngga kpada mmber2 aku yg x penah dpt DL tp sem nie dpt.. YEAHHH, lagi bertambah yg dpt DL nie, aku tumpang gembira untuk korunk.. Sbb kite ley seronok same2 masa Majlis Anugerah Dekan nanti ye kawan.. haha.. Tengs kpda semua yg mendoakn kejayaan aku,, expecially my parents yaw,!!. love u ollss.. Sebelum aku menghabiskan entry aku untuk hari ini, aku nk ucapkan TAHNIAH jugak kepada adk angkat aku.. Sebab dy dapat 4 flat.. Tgok 2 pandai giler kan.. Ish2,, pas nie kak kena belajar ngn adk la kan. Hee. kak Tumpang gembira untuk adk,. Sama2 la kita berjaya.. Kayh la.. sampai sini sje entry aku, Salam syg untuk pembaca setia blog aku k.. eyh2x.. belum abes lagi.. dkesempatan nie juga aku nk wish kat Si Dia untuk final exam, buat elok2 ye,. kalau boleyh tingkatkan la result awk ye,, I always support u my dear,, hee,, 
Bye..Assalamualaikum :)
                                                                                           

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Thursday, 8 November 2012

★ Harap Mengerti ★


Assalamualaikum pembaca2 blog aku sekalian.. How ur life today?? Hope all of u get a sweet memories okeyh.. Nak tulis entry nie memerlukan mood yg baik.. If mood pown x de x jadi la entry aku..  Dah la hari ni aku jadi mcm owng x betoi sikit.. Mmg kelam kelibut jadinye,. But, i get a new friend today.. Seorang kawan yg mempunyai sedikit persamaan ngn aku.. Even sikit, tp ak seronok kawan ngn dy.. Aku selesa ngn dy.. Tp, x bermakna aku lupakan Capital S aku 2 kan.. ( sentiasa aku ingat dy ).. Actually, aku kenal dy dekat tagged aku.. sblm2 nie aku dah lama x on9 tagged aku 2.. Tp beberapa hari yg lepas aku terasa nk on9 tagged.. Tp yg x bestnye tagged ramai laki yg x senonoh.. 2 aku benci gila nk on9 tagged.. Tp, sampai la semalam aku on9.. N aku terjumpa sowng nie. Baik je.. X mcm laki dlm tagged aku yg lain uh., So, kitorng pown tkr la fb.. Then, pas 2 mcm2 kitorng share.. Aku dapat rasa kitorng ada chemistry.. Sbb dy ska bercerita aku pown ska bercerita.. 2 yg jadi msok 2.. (boleh msok story telling kan?) haha..

For ur information, dy nie muda setahun dari aku.. Budak pandai woo.. Belajar kat UIA. perghh.. mmg terer la.. x mmpu den  nk bljar kat UIA 2.. haha. tp bersyukur la dpt UiTM. heee,, kenal baru beberapa jam dah declare jdi adk angkat n kak angkt.. gile kan..(gedik pown ada). haha.. Bukan apa.. dah dua2 boleyh masok kan.. so, aku x kesah. Takut nnti kalau kwn mcm biasa cik abg aku 2 jeles memanjang lak kan.. Btw, tadi aku da kasi tau pasal aku ada adk angkt.. Dy agak merajok gak ngn aku.. Tp, bila aku dah ckp elok2 dy ley trima la.. sBB dy pown ada adk angkt kan. ramai gitu.. haha.. oKe. Kyh la.. dah xtau nk taip apew da nie.. tp sblm aku stopkn tgn aku dari menari ats keybord nie, aku ada sedikit pesanan buat my Capital S n also my Adik (beza sthn pown pnggl adk lagi) heeee.

P/s buat Capital S >> Saya harp AWAK MENGERTI kenapa sy ada adk angkt. Ya , slbm nie mmg sy da adk angkt.. tp skunk dah lost contact. Arap awk jgn jels x tentu pasal ye. Jgn cemburu buta ok. Saya tau awk ramai pemint.. Tp, arap awk jgn lpa sy dah la ok..

P/s buat Adk.>> Selamat bersama ngn dunia akak.. N please anggp akak sbg seorang kakak je. jgn anggp lebih dari 2.. oke.. arap adk Mengerti,. N kak nk adk lpakn citew2 sedih adk 2 k..
okeyh la. dah penat, plus mls nk taip.. sampai sini je.. love both of u.

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Wednesday, 7 November 2012

:: Signature-KU ::


Assalamualaikum.. Alhamdulillah .. Finally berjaya jugk aku buat tanda tanganku yg comel nie.. (Even bukan tanda tangan yg asal .. hehehe. seronok sesgt. Tengs 4 Lyssa sbb ajar ye.. Aku follow tuto dy je nk buat signature nie.. Kalau nk reka sendiri memang x reti la weyh..   Nah tekan Sini taw  kalau korunk nk ada signature comel mcm aku kat bawah tu la.. Kalau xnk x pyh la tekan taw. Buat susah2 aje kan.. haha.. Okeyh.. dah abeh da pasal entry signature aku yg hanya beberapa baris je.. xde idea la nk tulis apew dah.. otak dah agak jam ye nk reka2 ayt. rasanye nie entry paling pendek aku penah buat.. Pew2 pown sesiapa yg berminat ,Selamat Mencuba ye. X phm dalam tuto lyssa 2 tny aku pown boleyh.. hahahaha..

                                                                                                     



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Tuesday, 6 November 2012

:: Puding Roti KUkus ::

Assalamualaikum,.Wassup guys. Oke. Hari nie aku macam terlebih rajin nk buat puding roti.. First time aku cuba buat puding roti nie,. Sebab dah rasa dah sampai masa aku belajar buat benda2 nie dgn air tgn aku sendiri.. Sebelum2 nie aku just kco2 mak aku masak je. Tp kali nie,. aku dah berjaya buat dengan sendiri tanpa bantuan mak aku.. hOrry. !! Tp, heee.. ada tapinye.. Puding  aku x berapa cantek la.. Jadi 2 jadi tp x cantek sebab ak letak chocolate chip n chocolate 2 telampau bnyk.. huhu,, biaseny owng lain buat letak kismis.. Tp aku letak chocolate chip sbb aku x ska kismis dlm masakan.. So, terima je la.. InsyaAllah.. after dis aku try yang terbaikk.. Biasala budak baru belajar katekan. huhu.. pas nie aku kena bnyk kali buat baru cantek kan.. (*PRACTICE MAKE PERFECT*).. Nk tunjuk pic pown malu la.. hehe. Next time try kalau cantek aku tunjuk ye. Okelh.. kalau korunk nk resepi puding roti kukus nie, korunk tekan kat SINI YE!!
Asslamualaikum..
 
Heee.. nk letak jugak even x jadi,. buruk kan.. Tp rasewnye sedap. Cuba la buat.. Tgok  resepi  kat link yg aku sowh tekan td.. oke.. SELAMAT MENCUBA,!

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Monday, 5 November 2012

:: Nk MKn Angin x Jadi ? ::

Assalamualaikum,. untuk pengetahuan korunk mood aku hari ni kurang baek.. If aku ada terkasar bahasa dalam penaipan aku hari ni, aku mintak maaf oke.. Urm..nk dijadikan cerita la kan.. Supposed today, my family and i went to Bukit Bendera.. But, something had happen for my famliy.. n sejurus membuatakn makan angin kitorang x jadi .. Yg paling bestnye, smua dah siap bagai.. dah comei2 la siap.. dgn aku make up sikit punya comey mcm opera Cina aleh2,............. hurm.. Sebenarnya, tadi around pukul 10 stgh lebih tadi benda nie jadi.. Nk tau pa jadi??? Paip rumah aku bocor.. dah la paip 2 tepi pintu, mmg msok dlm rumah tros la kan.. mmg tergendala tros la nk p Bukit Bendera,.  Aku kononye nk jadi heroin kejap la. tp x berjaya, then smpai basah2 satu badan,.. ayaq 2 mercik gila2 kuat.., kuat sangat pressure dy 2,, smapai susah nk control dah.. Yg jadi masalahnye skunk nie, paip 2 PBA yg  kena uruskan,. Kitorng x ley buat ape dah.. Nk repair pown susah la.. Dah la kol PBA 2 times,.. then alih2 downg kata downg pegi dlm masa 24 jam.. BIla 2?? Memang terbaik la.. giler punya lambat kan. geram aku, nk hidup  pown susah.. mlm nie nk tdo mcm mana pun aku xtau la.. dgn ayaq msok smpai dalam bilik.. Ishh.. dugaan sungguh.. Kena la hadapi degan tabah kan.. Mybe, apew yg jadi skunk nie ada hikmah disebaliknye spa tau kan.. OKe lah. aku x larat dah nk menaip nie.. mood xde langsung,, Hope readers smua doakn yg terbaik untuk my family okey,. Salam.. p/s>> kepada shbt2 aku kat fb tuh, sowei kalau aku terlalu emosi tadi pagi.. n also to si dia sbb jd mangsa ak jugk.. owng yg x bersalah aku babitkan.. jht sungguh aku. pew2 pun, aku mintak maaf... kbai.



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Saturday, 3 November 2012

:: Rindu ::

Assalamualaikum.
Wassup dudes !!
Memandangakn aku tengah boring sesangat nie,,, aku sampai teringatkan Si Dia.  Si Dia jantung hati.. Intan payung sekala bagai.. (mcm nie la bila owng tengah bercinta,semua nk puji) urm... Nth la.. td rasa happy sebab dy call aku , engatkan call aku pasai ape la.. tgok2x dy just nk inform yg dy dah selamat sampai kat rumah.. Alhamdulillah.. Mybe dy x nk aku risau sebab 2 dy call aku kan.. Terasa bahagia seketika tadi. Rindu sangat .. Rindu sebab dah lama x dengar suara dy. Mybe dgn cara kami tak call, n mcj setiap hari mcm dlu boleh membantu hubungan kami.. Aku redha je.. Janji bahagia.. Alhamdulillah la.. kalau gadoh pown brapa minit je. Pas 2 oke.. Aku rase kitorng boleh perbetulkan hubungan nie dari semasa ke semasa.. Amin..BOth of us will try it.. Korunk doakan hubgn kitorang yg terbaik oke.. Td dy nk cakap sangat ngn mak aku, tp mak aku x nak.. xtau la kenapa, Mesty dy sedih sangat.. Awak, saya mintak maaf sbb mak saya x sporting macam mak awak.. N sowei sebab x ley join kenduri hari ahad nie.. Kalau saya tanya mak saya mesty mak saya x kasi punye.. Saya minta maaf sesgt kat awak.. Insyaallah.. apew yg menjadi penghalang antara kita ada hikmahnye.. Kita buat je apew yg terbaik dlm hubgn kite nie ye..

MOHAMMAD SYAHMI ISWAN, saya nak awak tahu, Saya rindu awak sangat2.. N saya harap awak pown rindu saya jugak  ye.. Love u so much SYG. MuahXXx..
Sampai sini sje celoteh Miss Yasmyient untuk hari ni.. Assalamualaikum. :)

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Thursday, 1 November 2012

♥ Bila Dah Cinta Susah Nak Lupakan ♥


Assalamualaikum.. Apa khabaq Smua pembaca blog aku yg setia  nie? Sihat x? Hee.. sejak cuti sem nie, kalau boleyh setiap ari aku nk update blog.. mna x nya.. bownk duduk rumah kan.. smpai xtau nk buat ape dah.. 2 yg cari idea je nk update pasal ape.. Arap korunk semua sudi la baca blog aku nie ye. huhu..  okeyh,, aku mls la nk bermukhadimah bnyk2 kat korunk.. nnti bownk lak kan.. owkyh,, now, i want to start story mory about my today life.  (tengok kat bawah ye)..

Dis Love 4 who love me too..
Cinta? Mcm yg kita semua tau, cinta ni universal kan?? Cinta pada Allah, Famili, Kwn2,Guru2, kekasih n kepada sesiapa sajalah.. Skunk nie aku nk coleteh sikit sebanyak pasal Cinta terhadap KAWAN.  Actually, sejak dah abeh sekolah menengah kan, jrang dah nk jumpa mmber2 sekolah semua.. Tambah2 skunk masing2 dah ada kejayaan masing2 yg perlu diselesaikan.  Aku terlalu rindu sgt kat mmber2 A.I.G.S.. Mna x  nya,, Dlu sekolah hidop dlm asrama kan.. semua kongsi sama2 kan.. So, bila dah berpisah , hnya tinggal kenangan je la kan.. Bila la kita nk berkumpul mcm dlu ae?? Bila rancang mesty susah punya.. Nak x nak skunk g kebanyakan member2 aku budak deg n aku still dip.. So, cuti x sama la kan.. Nak jumpa mmg susah.. susah sgt, Tp.. Alhamdulillah, hari ni 1 November 2012 aku date Ngn Hasimah n Salimah (kwn skolah) n turut join sepupu aku.. (spew yg dah bc entry aku seblm nie knl la spa sepupu aku).. hehe..

Disini our journey start. hee.. owng x ramai ats bas sbb 2 gediks posing, gila kamera, !!
Hari nie, kitorng kuar g cinema dekat QB.. First2 Simah plan tgok wayang kat BJ. Tp aku x nk sebab ari 2 dah g ngn sepupu aku kan.. Sbb 2 la aku gedik nk g QB jugak2. HEHE..   Gedik kan.. gediks.. Td pagi dah la aku bangun lewat.. Mmg time lari gila.. Dari janji naek bas pukul 10 jadi pukul 11.. Dah la ngn baju aku buat ha kan.. memang sengal.. sengal sgt.. Stress aku. dah la aku nie siap kalah mak datin.. mmg bertambah2  lambat la.. Urm.. Tp, naseb la smpai2 tros bas ada. x la buang masa,, Tp, yg jadi mslhny, kalau aku nk g QB , aku kena naek bas 2 kali.. Yg paling geram dah la panas, bas yg ke-2 nie boleyh lak mai lambat.. Tp sabar je la.. Tp kan.. yang lawak nye,, dlm panas2 2 jugak la aku ngn kazen aku sempat nk berposing bagai. APTB.. Nah korunk tatap la bpew bnyk aku posing masa tnggu bas,, muka x malu gile kan.. Owng lalu lalang tgok aku buat x tau je. hehe..

Panas pown boleyh senyum lagi kan aku nie. hee.
Fashion yg xbagos, Bnyk sgt kale aku pakai,,. Tp apa aku peduli. huhu.!!

Then, lps makeup aku pown hampir2 nk cayaq, bas rapid 2 pown smpai la kan.. Wayang kami start pukul 12.30 p.m. aku n kazen aku smpai dlm 12.15 p.m.  kitorng mmg rushing sgt2.. Tp yg plg terbaik Salimah la.. Dowk ada kat rumah lagi.. Nampakny mmg kitorng la yg tgok dlu.. Ha.. korunk nk taw x citew ape yg aku tgok?? Citew SkyFall 007.. Best la jugak smpai aku terlelap kejap.. tp naseb baek tersedar,, mmg lawak la.. 1st time tgok wayng terlelap.. 2 la padah xtdo mlm.. haha.. padan muka kau YASMIN,. hihi..
abeh tgok wayg terasa lapaq.. p la bli roti  ja.. 2 ja yg mampu.. nk mkn McD baru ja mkn, nk mkn KFC aku x ley mkn. so, mkn ja roti. pas 2 kitorng jln2.. cm 2 ja.. xtau nk g mana.. Last2 kuar tros..

ha.. nie la kwn2 skolah menengah aku dlu,
Baju purple : Salimah
Baju Merah : Simah

Kuar2 dari QB awan dah agk mendung.. Mcm nk hujan aje,. Lpas smpai kat tepi pntai tros ujan rintik2.. mmg sedih giler la xley lepak kat tepi pntai .. nk gosip2 ngn salimah.. bnyk benda nk share... tp .... x sempat.. apakan daya.. jodoh kita smapai situ je kan.. xpe.. lain kali kita kuar lagi ye yunk.. Salimah tengs belanja aku tadi ye.. To simah, sowei buat unx tertunggu td, n tengs blikan tiket wayg... Love both of u.. Nanti2 kita jumpa lagi na.. ... kat bawah nie aku letak gambar kitorng masa tnggu bas,, 
Aku n sa5h. Syg kamoo sally!

aku ngn simah .. 


with my kazen again.


Pas 2 kitorng naek bas.. balik rumah masing-masing.. Okeyh.. xlarat la nk cerita panjang2.. t korang bownk betul x.. nk stop la.. daa.. Jumpa lagi.. Muahxx!!
Kesengalan aku n kazen aku tika dlm ujan,.,
                                    
Bye.. balik dlu ya!!

Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog