Coret Coretan Yasmyient! : CoRet CorEtaN YasMyient ^__^ : April 2013

Wednesday, 24 April 2013

❤² ¥ⓔår ⓢ❤


Assalamualaikum ya sodiqati sekalian.. Hope sihat2x belaka menerjah blog yg cumel ni.. Wow.. Perasan blog kau la yg paling cantik kan.. sudah2x.. blog kau 2 simple je x pyh nak "cumel" sgt la kan. *mata keatas tangan didada*.*

Baiklah, straight to da point je la kan. Malas nak bengkang bengkok macam ular kena palu. Nanti buat abeh korunk punya energy je bc entry aku yg tah ape2x ni kan.. Actually hari nie, 24 April 2013 genaplah hubungan kitorng selama Dua tahun.. Alahai.. Dua tahun pown nk kecoh kan.. Orang laen yg bertahun2x lamanya x kecoh pown kan. Yang aku excited sgt nak gtau kenapa kan.. haha.. Bukan apa.. aku pown sebenarnya x sangka yg relationship ktorg boleh sampai tahap nie dah.. Dengan banyak dugaan kami kena tempuh. Dengan perangai aku yg negative thinking sentiasa *xelok jangan ikut mindset aku*. Alhamdulillah la kan.. Kalau boleyh aku xnak la couple nie hanya seronok2x. orang laen ada kple aku pown nak kan.. setengah orang jenis mcm tu. Couple sbb orang laen ada, so aku pown nak ada.. Aku dah niat, if one day aku couple, InsyaAllah aku akan bawak sampai masuk Gerbang Perkahwinan. *Alamak!! GAtainya aku*. haha.. Maaf2x..

Even aku tau, Jodoh itu Rahsia Allah. If couple 10 tahun tp kalau xde jodoh x jadi jugak kan. So, aku just berdoa yg terbaik untuk hidup aku. Sebab aku yakin janji Allah itu Pasti. Allah s.w.t tahu yg mana yg terbaik untuk diri kita kan. If xde jodoh tu means Ada yg lebih baik untuk diri kita. InsyaAllah.

To: Mohd Syahmi Iswan.
Terima kasih sebab boleh terima saya selama dua tahun nie. Sanggup bertahan dengan perangai saya yang sentiasa nak menang. Sanggup bertahan ngn Emo saya *kadang2x awak pown ego gak k,, hehe.. jgn marah*Satu je saya nak pesan ngn awak, jgn cemburu buta tau.. Sbb nnti kita sure2x akn gadoh. hehe.. so, kita kena buat cool je.. We need to solve our problem smoothly ok dear..  Saya tau, saya bnyk buat awak jeles kan.. Tp, x berniat pown nk bg awak jeles x tentu pasal.. Awak jgn risau, rapat mana pown saya ngn sorang laki 2, saya tetap ingat awak. *kecuali la kalau awak yg lupa saya kan* :(  Ape2x pown kita kena berdoa semoga hubungan kita dijaga dengan elok. And kena yakin dengan janji Allah ok sayang :)  One more thing yang awak kena tahu, saya x suka awak perlekehkan diri awak, n please jgn kata sy x boleyh terima awak. Saya boleyh je hidup kalau kita pandai cari jalan nak hidup bahagia.. YA. duit memang penting sekarang. Tapi, orang yg berharta berjuta2x belum tentu bahagia.. Duit boleyh dicari. Tapi kebahagiaan susah nak kita kecapi. Saya just nak awak bimbing saya. Maksud saya mendalam nie, jgn awak anggp benda kecik je nie.. buat la research apa yg saya nak sampaikn sebenarnya.. *Amboi, belum apa2x dah menyuruh aku nie* hehe.. Btw, Happy Anniversary awak :) Sayang awak. You are my soul .
Ockayy larh all my peeps, rasanya dah bnyk aku mengarut  nie.. So, ada baiknya aku berhenti la kan bebelan nenek kebayan aku nie..  nanti orang menyampah kat aku kang susah jadinye.. okey.. Assalamualaikum semua . :)
Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Monday, 22 April 2013

♬ õm§ⓐ ïåñ ♬ in Memories ❤

Assalamualaikum peeps.. time-tima macam nie mesti ramai yg still dibuai mimpi kan.. Wah!!! syiokknye,,, Orang yg macam aku nie je la nak berjaga.. gara2x tdo petang. then tros x bole tdo,. so, memandangkan line pown laju nak dekat subuh nie., aku pown ambik kesempatan sekejap nak update blog yg hampir bersawang tanpa entry baru dari Penglipulara yg cantik lagi anggun dan bergaya.. haha.. Oke semua *sila la sediakan baldi untuk mengeluarkan muntah2x anda sekarang*haha. Oke, perasan sekejap..hehehe. Harap maaf..

Actually kan, aku sje je nak update pasal Kelab kat fakulti aku nie. Nama kelab itu..... Jeng2x... skema nye ayat cik kak oii.. haha.. Oke nama kelab 2 sebenarnya OMSA. Stand for Office Management Student Associations. Bukan calang2x orang tau boleyh masuk kelab nie.. LEpas diInterview baru dapat. Dalam  ramai2x interview aku lah salah sorang yang dapat join kelab nie.. YIpeeee.. Haaa.. tp nie story time aku Part 1 dlu la.. Kiranya aku dah 4 Sem dah berkhidmat dalam kelab nie la.. Dah nk masuk Sem ke-5 dah nie.. lepas 2 hanya tinggal kenangan je la kan..

Btw, dlu aku x aktif mana pown dalam kelab nie.. Kurang giler cakap, bagi idea apatah lagi.. Almaklumlah.. Junior kan time 2.. mana mau cakap lebih2x takut ada je x kena kan.. Benda normal kan.. hehe.. BOleh dikatakan Time part 4 nie baru aku aktif.. Terlebih aktif pown ada la... Bukan apa.. disebabkan dapat senior2x yang sporting abeh kan.. Plus semua pown boleh masuk . BOleh terima perangai masing2x. *maybe*  hehe.. So, ktorang pown rapat la.. Makin lama makin rapat.. Rasa mcm baru kenal je.. Skunk senior2x sporting semua dah abeh dip.. Downg dah nak masuk deg.. Tinggal la ktorg semua.. Lepas nie xjumpa dah la kan.. Ketawa bersama, Menangis bersama.. haha. Aisehhh.. Menangis 2 aku tipu.. Just a lyric.

Ape2x pown ... kepada semua senior2x OMSA, all da best for ur future. InsyaAllah kitorng akn cuba bangunkan OMSA balik.. N tengs for da ilmu yg korunk tinggalkan kat ktorg.. Akan ktorang engt our sweet memories handle event sama2x walaupun in short term period. Korunk yg nak kawen 2, Jangan lupa jemput kitorng ye.. always miss u guys. A lot.. InsyaALlah ada Jodoh KIta semua akan Jumpa lagi. ❤MUAhhhxXx


Lawatan ke Taylor's. Nie masa event aku Part 2.
Kitorng ada handle let's bowl.  Tp gambar  tak ade. sob2x :(
Nie masa aku Part 4. Second time handle induction.. Kali nie best. Sebab time nie la kitorng mula rapat antara satu sama lain. Dis picture me, with my crew omsa and our adviser, Miss Mazuin. 


Memories for the 1st time handle AGM. Even ada cacat cela time handle event nie.. Alhamdulillah berjaya jugak :)
Pic2x sengal time Team Building seki2x omsa yang baru.. boleyh nampak kesengalan semua orang kan.. hehe. 

Nie event last ktorng.. OM Running Fiesta. Alhamdulillah dapat sambutan even saat2 akhir ada kumpln tarik diri.. tp, competition tetap berjalan n success..

Nie gambar time hangout with Farah, Anis , Afiq n Zairey. TEman afiq cari Baju MPG<Majlis PraGraduan.

P/S : kORUNK2X, aku mintak maaf ye x join dinner.. maaf sgt2x,, N tengs kepada kawan2x aku yg pujuk aku suruh pegi.. tp aku x pegi2x.. Maaf sgt2x.. rasa bersalah sgt.. tp, alhamdulillah dinner 2 berjln jugak .. Selamat tinggal senior2x ku... Lain masa kita jumpa lagi..  







Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

Friday, 12 April 2013

❥ §wêêⓣ ²Ø ❥


Assalamualaikum semua,... Salam pagi Jumaat.. Have a good day.   First of all, I want to tell something.. Actually, I already 20 years old.  Yipeee.. Rasa diri dah tua dah nie.. So, fikiran pown kena la matang kan.. haha.. Sorry kelambatan update my sweet twenty... Actually, Bfday aku baru2x nie je.. *8 April* Still ada dekat u menunggu bila habisnye payper.. TP, alhamdulillah. Semalam dah abeh final untuk sem 4 aku.. Okeyh2x,, back to the topic, this year I celebrate my birthday with my classmates and also my roommates.  First time celebrate dekat U.. Wahh. memang rasa untung sangat la.. Downg bagi Chocolate Indulgent kat aku. Wah.. TErasa terharu sgt weyh..Terima kasih sgt2x.. Next year buat la lagi.. haha.. * Kidding*  Tengs korunk sebab dlm busy2x stdi pown korunk still nk celebrate birthday aku.. Korunk sanggup korbankan masa stdi korunk.. Tengs sgt2x weyh... I really appreciated it guys. Love all of you.. I will .miss this moment.  
Kayh la.. Xde idea nk buat ayat.. Sampai sini sjelah.. Assalamualaikum semua :) 




Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog