Coret Coretan Yasmyient! : CoRet CorEtaN YasMyient ^__^ : . Tak Tau Macam Mana Nak Tolong .

Tuesday, 15 January 2013

. Tak Tau Macam Mana Nak Tolong .

Tak tau macam mana nak tolong??? Alahai Yasmin oi.. Nak tolong pown susah ke.. Macam x penah tolong kan before dis.. Eyh. Terlupa bagi salam la pulak.. Maap2x. Ceq terlupa la.. Sorry na semua.. Hehe.. Almaklumlah terlebih excited nak update blog (orang dah lama x update cite mcm ni la jadinye).  Ok. Assalamualaikum semua.. Haaa. Mesty ramai yg tertunggu2 an bila la aku nak update blog ni kan. Huhuhu.. Bajet ramai terjah blog aku kan .. Argh.. Itu semua x penting bagiku, yang penting aku dapat lepaskan rindu menaip kat blog comel aku nie. *comel la sangat* (tangan di dada mata ke atas) .

Macam ni lah.. Sebelum aku meraban lebih jauh.. Baik aku proceed je dgn cite aku kan.. T semua pembaca blog aku lari pulak. *so, korunk duduk diam2x ye n hayati apa yg aku nk cite nie.. huhu*  Alkisahnye bermula di Kolej Cempaka Sari , Blok Anggerik, Time balik dari kelas.  Tengah jalan2x dalam kepenatan, tibe2 aku terpandang seekor kucing. *Eyh, kucing la pulak kan.. Tapi kucing nie bukan mcm kucing2 yg laen.. Bukan mcm kucing2x yg selalu korunk belai 2.. Kucing ni xde seorang manusia pown yg nk belai dy.. *Termasuklah diri aku sendiri * Kesian dy aku tgok.. Badan dy mcm luka bnyak sgt. Sampai nampak isi dalam.. Darah je... Ekor pown xde. HIdung pown dah rompong (bak kata roomate aku). Keliling mata dy pown luka.. Sampai bentuk mata pown aku x dapat nak cari.. Kesian sgt aku tgok.. Geli 2 geli la.. YE la.. spe x geli kan dengan darah2x kering 2 semua.. Mesty kucing 2 terseksa.. Ya Allah, kalau difikir- fikirkan balik, lebih baik kucing 2 mati je dari dy tersiksa.. ye la.. bukan aku nak mintak dy mati.. Tapi disebabkan kesian.. Dengan xde orang care pasal dy.. Aku x ley tgok mcm 2.. nak tolong x mampu. *just imagine la kan.. Bila hujan mcm mana kucing 2 nk lindung luka2x dy.. Even kite manusia nie pown luka sikit pown dah merengek kan.. Nie binatang pulak kan.. dengan luka satu badan.. Ayooo, Ammma,, Appppaaa.. Mcm mana nie.. Last 2 days x nampak bayang kucing  2 dah.. tp td balik kelas nampk lagi.. Kesian sesgt.. Urm, aku rasa aku x mampu nk tolong apa2x.. Tp... aku rasa aku boleyh  doakan kesihatan dy kan.. Amin.. Kayh la.. Assalamualaikum :)

InsyaAllah, suatu hari nanti kucing 2 aku sihat balik mcm kucing nie : Amin:



Thank You for visiting My Shine Bright Like a Diamond Blog 's Blog

2 comments:

  1. aku pun sedih tengok kucing tu. kalau aku ada minyak gamat aku dah bubuh kat lukaa dia :(

    ReplyDelete